MBO College Zuid 

MBO College Zuid helpt je om je dromen waar te maken en bereidt je voor op de toekomst die jij wil! Bij ons staan creativiteit en vakmanschap centraal. De opleidingen zijn creatief, cultureel, sportief en dienstverlenend. Bekijk het filmpje links! 

De locaties

HoofdvestigingEuropaboulevard 13, Amsterdam (Deze pagina)
Jan des Bouvrie College (onderdeel MBO College Zuid)Ruysdaelstraat 67, Amsterdam

Over de sfeer

In MBO College Zuid bruist het van het talent, er is altijd wat te doen en te zien. De studenten zijn creatief en eigenzinnig maar vooral ook serieus en gepassioneerd bezig met het vak dat zij leren. Vakmanschap is daarom ook volop zichtbaar in de school! Voor elke opleiding zijn er mooie praktijkruimtes met alle benodigde faciliteiten. Bovendien heeft MBO College Zuid een topsporthal, een eigen kapsalon ‘Salon Zuid’, een eigen theater ‘Boulevard Theater’ en een eigen evenementenbureau ‘flowburo’.

De locaties

MBO College Zuid is gevestigd in flowamsterdam, aan de Europaboulevard 13 in Amsterdam. Het gebouw is een stad op zich: leren, werken en winkelen komen er samen. Beneden in het gebouw zijn verschillende winkels en bedrijven gevestigd. Zij werken samen met de opleidingen van MBO College Zuid. Misschien treed je straks wel op in restaurant Vandaag of loop je stage bij Fit4Free!

Ook bij MBO College Zuid hoort het Jan des Bouvrie College. De opleiding heeft een eigen gebouw aan de Ruysdaelstraat 67 in hartje Amsterdam. Het pand is geheel in Jan des Bouvriestijl ingericht en biedt de perfecte omgeving voor creatieve en commerciële opleidingen die gericht zijn op de fashion- & livingbranche.

Naar het theater, de kapper of een evenement laten organiseren? Het kan in MBO College Zuid!
Met Art & Entertainment (artiestenopleidingen) en de Frank Sanders’ Akademie in huis mag een mooi theater natuurlijk niet ontbreken in de school. Het Boulevard Theater is een professioneel ingericht theater waar voorstellingen en shows van onze eigen studenten maar ook van externen plaatsvinden.

Ook heeft MBO College Zuid haar eigen kapsalon. In Salon Zuid behandelen studenten Haarverzorging klanten, onder begeleiding van onze ervaren kappersdocenten, tegen voordelige tarieven. Studenten doen er ervaring op in kapperstechnieken als wassen, knippen, krullen, stylen en föhnen

Het flowburo is het evenementenbureau van het ROC van Amsterdam. Onder begeleiding van twee ervaren projectleiders organiseren studenten evenementen voor MBO College Zuid en het ROC van Amsterdam, maar ook voor externe organisaties. Denk aan het Topsportgala Amsterdam, een dinershow voor Warchild of de Museumnacht. Kijk voor meer informatie en evenementen op www.flowburo.nl.

Waarom koos student (filmpje) Ylenia voor MBO College Zuid

Ik was al vrij vroeg met het inschrijven van mijn opleiding. Ik las het in het informatieboekje en ik was meteen verkocht. De intake gesprekken waren ook nog op de oude locatie. Daar kregen we wel al te horen dat de school naar een andere locatie zou gaan en kregen we een klein inzicht op hoe het eruit kwam te zien. Toen ik er kort daarna kwam (in het gebouw waar we nu zitten) zat ik echt op mijn plek. Het is een prachtig gebouw en erg overzichtelijk als je eenmaal gewend bent.

Wat maakt MBO College Zuid voor jou een leuke school?

Nu ik stage loop bij het evenementen bureau van het ROC van Amsterdam en die in mijn school gevestigd is, ken ik meerdere mensen omdat wij veel met de opleidingen samenwerken. Je bent nu niet meer alleen met je eigen opleiding maar ook met andere opleidingen. Ze hebben de juiste opleidingen in dit gebouw gedaan en het is dan ook erg leuk als we burgerschap hebben en de klassen allemaal omgehusseld worden dat we niet alleen maar met onze eigen klas zitten.

En waarom is de locatie ideaal voor jou?

De locatie ligt voor mij heel erg ideaal. Ik kom zelf uit Hoofddorp en ben binnen 30 minuten al op school. We zitten precies naast station RAI en elk kwartier gaat er een rechtstreekse trein voor mij. Ook hebben we een eetcafe en een dirk in de school zitten. Dit is ook ideaal voor in de pauzes. Voor de gene die van sporten houden, voor hen zit er ook nog een sportschool.