MBO College Hilversum 

MBO College Hilversum is een veelzijdige school waar vakmanschap, sfeer en aandacht voor de student centraal staan. Proef de sfeer en bekijk het filmpje hier links. 

Waar is de school?

Ons schoolgebouw ligt direct naast station Hilversum Sportpark en is dus goed bereikbaar. Direct naast de school is de Nike atletiekbaan en de Dudok Arena sporthal waar je sportles krijgt. In de buurt vind je het Mediapark waar onze mediastudenten vaak te vinden zijn.

Over de sfeer

MBO College Hilversum is een veelzijdige locatie met meer dan 100 vakopleiding onder één dak. Wij gaan praktijkgericht aan de slag met jouw talent en leiden je op tot vakvrouw/-man in het door jou gekozen vakgebied. Wil jij ambitieus, uitdagend en vernieuwend onderwijs?

Met vakkundige docenten uit het werkveld en goede individuele studiebegeleiding halen wij het beste uit jouw talent! Je krijgt hierbij altijd de ruimte om je eigen studieloopbaan uit te stippelen. We werken nauw samen met bedrijven en instellingen in de regio zodat jouw opleiding perfect aansluit op de praktijk en het hbo.

Faciliteiten

Naast de mooie praktijkruimtes op onze school (zie het filmpje hiernaast), hebben we speciaal voor onze studenten het Student Succes Centrum gebouwd. Hier kun je terecht met al je vragen rondom je opleiding, zoals: vragen over studiekeuze, loopbaanbegeleiding, begeleiding bij leerproblemen, vragen over studiefinanciering, meer informatie over de kosten van je opleiding etc. Je krijgt er altijd een antwoord of een advies.

Download de keuzekrant (pdf)

(Versneld) doorstromen naar het hbo

Veel van onze opleidingen bieden je de mogelijkheid om goed voorbereid door te stromen naar het hbo. Heb jij toptalent en wil jij vakgericht studeren? Bij MBO College Hilversum kun je kiezen uit een groot aantal 2-jarige sprinttrajecten. Hiermee kun je versneld en succesvol doorstromen naar het hbo of aan de slag in jouw vakgebied.

Locaties

HoofdvestigingArena 301, Hilversum (Deze pagina)

Geen dag hetzelfde

Op het MBO College Hilversum kun je rekenen op flink wat afwisseling, activiteiten en veel extra faciliteiten. Op de school vind je mediastudio’s, een complete autogarage en nog veel meer. Je bent altijd welkom voor een smakelijk diner bij onze horecatoppers in lesrestaurant Du Roc (Winnaar Sharing Success Amusewedstrijd 2013). Ook kun je voor een zacht prijsje terecht in Stylingsalon ROC Hair voor een behandeling naar keuze bij onze leerlingkappers. Daarnaast organiseren studenten allerlei beurzen en markten.

Waarom koos student Jesse (filmpje) voor MBO College Hilversum?

"MBO College Hilversum heeft een groot aanbod van heel verschillende studies. Het is een groot college met veel verschillende culturen, perspectieven en meningen. MBO College Hilversum is erg divers en dat siert de school. Ik vind ook dat de studenten echt gezien en gehoord worden."

"Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van studentparticipatie. Ieder jaar organiseert de studentenraad een schooldebat, een Valentijns actie en vele andere activiteiten voor studenten. Door deel te nemen aan deze activiteiten wordt het naar school gaan nóg leuker."

Wij zijn een gezonde school

Gezonde schoolHet vignet 'Gezonde school' is een erkenning voor scholen die de gezondheid van hun leerlingen hoog in het vaandel hebben staan. Zie gezondeschool.nl.