MBO College Airport 

Het meest toonaangevende mbo-opleidingencentrum voor werken & leren op een luchthaven in Nederland. Vlakbij Amsterdam Airport Schiphol , één van de belangrijkste luchthavens ter wereld. Bekijk het filmpje hier links!   

Waar is de school?

De school staat in Hoofddorp, op een steenworp afstand van Luchthaven Schiphol. MBO College Airport is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de bus stopt bijna voor de deur. Er is gratis parkeergelegenheid ter beschikking.

Read this page in English

Over de sfeer...

MBO College Airport biedt mbo-opleidingen voor diverse banen op de luchthaven. Denk hierbij aan Steward / Stewardess en Vliegtuigtechniek, maar ook aan Luchthavenbeveiliging, Luchthavenlogistiek en diverse dienstverlenende opleidingen (facilitair) op alle vier de mbo-niveaus. Alles op dit College ademt de sfeer van de luchthaven.

Europa's grootste leslokaal

In het schoolgebouw vind je een complete incheckbalie en wel twee 'mock-up's': cabines van o.a. een Martinair Airbus waar aankomende cabinemedewerkers hun praktijklessen volgen. En natuurlijk is er het grootste leslokaal van Europa: de vliegtuighangar. Daar sleutelen de vliegtuigtechnici van morgen aan ruim tien kleine en grotere vliegtuigen en helicopters.

Toerisme

Naast luchthavengerichte opleidingen verzorgt MBO College Airport ook opleidingen in het Toerisme. Dit zijn Front Office Medewerker (niveau 3), Verkoper Reizen (niveau 3), Manager Verkoop Reizen (niveau 4) en de tweetalige opleiding International Travel & Tourism Management (niveau 4).

Facilitair

Natuurlijk leiden wij ook op voor facilitaire dienstverlening (op een luchthaven). Je kunt kiezen uit:
Entree Luchthaven (niveau 1).
Facilitair Medewerker Luchthaven (niveau 2).
Facilitair Manager Luchthaven (niveau 4).

International Studies

Voor studenten met internationale ambities.
Heb je internationale ambities? Wil je in het buitenland aan de slag of bij een internationaal bedrijf werken? Kom dan naar MBO College Airport! Direct meer weten? Bel het ROCvA Informatiecentrum: 0900 - 9599.

Trainingen & Opleidingen (Luchtvaart College Schiphol)

In de avond verzorgen wij trainingen en opleidingen op het gebied van algemene luchtvaartkennis en taalcursussen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans én Chinees. Ook voor diverse ICT-trainingen, managementcursussen en trainingen op het gebied van persoonlijke vaardigheden ben je bij ons aan het juiste adres. Verder bieden wij maatwerktrajecten aan bedrijven op en rond de luchthaven op het gebied van bij- en nascholing. Direct meer weten? Kijk op de site van Luchtvaart College Schiphol.

Waarom koos student Nick (filmpje) voor MBO College Airport?

'Ik heb voor MBO College Airport gekozen omdat de uitstraling van de school mij erg aansprak, de school 'ademt' gewoon luchthaven. Van de bewegwijzering tot de vliegtuigen in de hangar. De school straalt gewoon uit dat mensen hier voor een doel zitten; werken op de luchthaven, of iets dat er mee te maken heeft.'

Wat maakt MBO College Airport voor jou een leuke school?

'Voor mij is het een leuke school omdat er hier veel mensen met dezelfde interesse bij elkaar zitten. Iedereen wel affiniteit met luchthavens, of met reizen. Hierdoor is de sfeer in school goed. Ook de mogelijkheden in school zijn groot. Door de aanwezige apparatuur is het mogelijk om in school alvast te oefenen voor wat je later of op stage gaat doen. Ik ben straks goed voorbereid op wat komen gaat.'

Waarom is de locatie ideaal voor jou?

'De locatie is ideaal voor mij omdat naast de school een DUWO-campus ligt. Hierdoor is het voor mensen die ver van school wonen mogelijk om op deze school te studeren. Mede dankzij de goede bereikbaarheid door zowel bus- als treinstation is de locatie ideaal.'