MBO College Airport 

Het meest toonaangevende mbo-opleidingencentrum voor werken & leren op een luchthaven in Nederland. Vlakbij Amsterdam Schiphol Airport, één van de belangrijkste luchthavens ter wereld. 

Luchthavengerichte mbo-opleidingen

Het MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam, biedt mbo-opleidingen voor diverse banen op de luchthaven. Denk hierbij aan Steward / Stewardess en Vliegtuigtechniek, maar ook aan Luchthavenbeveiliging, Luchthavenlogistiek en diverse dienstverlenende opleidingen (facilitair) op alle vier de mbo-niveaus.

Read this page in English

Toerisme  

Naast luchthavengerichte opleidingen verzorgt het MBO College Airport ook opleidingen in het Toerisme. Dit zijn Front Office Medewerker (niveau 3), Verkoper Reizen (niveau 3), Manager Verkoop Reizen (niveau 4) en de tweetalige opleiding International Travel & Tourism Management (niveau 4).

Facilitair

Nieuwkomers in Hoofddorp zijn de Entree-opleiding Luchthaven Assistent (niveau 1), Facilitair Medewerker Luchthaven (niveau 2) en Facilitair Manager Luchthaven (niveau 4, per aug. 2013!). Alle drie leiden zij op voor facilitaire dienstverlening (op een luchthaven).

Voor studenten met internationale ambities

Dus heb je internationale ambities, wil je in het buitenland aan de slag of bij een internationaal bedrijf werken? Kom dan naar het MBO College Airport! Direct meer weten? Bel het ROCvA Informatiecentrum: 0900 - 9599.

Trainingen & Opleidingen (Luchtvaart College Schiphol) 

In de avond verzorgen wij trainingen en opleidingen op het gebied van algemene luchtvaartkennis en taalcursussen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans én Chinees. Ook voor diverse ICT-trainingen, managementcursussen en trainingen op het gebied van persoonlijke vaardigheden ben je bij ons aan het juiste adres.

Verder bieden wij maatwerktrajecten aan bedrijven op en rond de luchthaven op het gebied van bij- en nascholing. Direct meer weten? Kijk op de site of bel (020) 601 83 45, Luchtvaart College Schiphol (alleen Trainingen & Opleidingen).

Europa's grootste leslokaal

In het schoolgebouw vind je een complete incheckbalie en wel twee 'mock-up's': cabines van o.a. een Martinair Airbus waar aankomende cabinemedewerkers hun praktijklessen volgen. En natuurlijk is er het grootste leslokaal van Europa: de vliegtuighangar. Daar sleutelen de vliegtuigtechnici van morgen aan ruim tien kleine en grotere vliegtuigen en helikopters.

Schoolkantine

In de schoolkantine Zeezicht zijn o.a. verse broodjes, frisdrank, zuivel en warme snacks verkrijgbaar.

Begeleiding

Op het MBO College Airport vinden we het belangrijk om je tijdens het leerproces zo goed mogelijk te ondersteunen. Eigen verantwoordelijkheid is het uitgangspunt, maar verschillende begeleiders kunnen je helpen als jouw leerproces belemmerd wordt.
 
Aan het begin van je studie krijg je de jaarlijkse Schoolinformatiegids (Paspoort) uitgereikt. Hierin vind je o.a. informatie over: vakbegeleiding, schoolloopbaanbegeleiding, school maatschappelijk werk en het Zorg Advies Team.

Open Leercentrum

In het schoolgebouw vind je diverse open leercentra voor de studenten. In zo’n OLC kun je gebruik maken van pc's, waarop allerlei algemene en onderwijsprogramma's toegankelijk zijn. Verder kun je actuele knipsels, naslagwerken, tijdschriften, kranten, boeken, dvd's en topografiekaarten raadplegen voor schoolopdrachten.
Ook kun je hier terecht voor diverse faciliteiten zoals kopiëren en printen.