Burgemeester opent MBO College Amstelland 

Op 27 oktober 2011 opende Burgemeester Van Zanen van Amstelveen het nieuwe MBO College Amstelland van het ROC van Amsterdam. 

De burgemeester opende de locatie via een ‘tweet’ van het ROC van Amsterdam.

De locatie aan de Maalderij in Amstelveen bijzondere school met een inspirerend leerklimaat, high tech en high touch in een gloednieuw en modern gebouw met Wifi. Tevens wordt een groot kunstwerk onthuld van kunstenares Marijke de Goey en treedt cabaretier Willem Gunneman op.

Film over opening

Media-studenten van het ROCvA maakten een mooie korte film over de opening van het schoolgebouw.

Bekijk de film

Innovatief beroepsonderwijs in Amstelveen

Met het gloednieuwe moderne gebouw is het ROC van Amsterdam klaar voor een nieuwe start van het beroepsonderwijs in Amstelveen.

Mark Vlasblom, voorzitter van de directie van MBO College Amstelland: “In MBO College Amstelland verzorgen we kwalitatief hoogstaand onderwijs. Goed en degelijk, zoals we dat kennen van de vroegere MEAO. Verschil is dat we het onderwijs ‘high tech’ inrichten en gebruikmaken van nieuwe technieken. Zo werken alle studenten met laptops, is er in het hele gebouw Wifi en gaan we gebruik maken van de mogelijkheden die iPads en Smartphones ons bieden. Daarbij is er veel aandacht voor de student, veel contact tussen student en docent (high touch) en een hoog niveau van dienstverlening naar de student toe.”

Uniek kunstwerk

Voor MBO College Amstelland ontwierp kunstenares Marijke de Goey de ‘Reikhalzende Chandeliers’. Marijke de Goey: “Het kunstwerk bestaat uit twee chandeliers die reikhalzend uitkijken naar elkaar, de toekomst en een prettig leven. Beide chandeliers zijn opgebouwd uit een aantal op elkaar aansluitende kubussen, sommigen voorzien van energiezuinige LED-verlichting die de hal een magische blauwe gloed geeft.

Een kubus staat primaat voor ruimtelijkheid, zoals studenten het primaat van ruimte voor ontwikkeling hebben. De kubus mag een rigide geometrie lijken maar door de innovatieve wijze waarop zij gestapeld en haast ingewikkeld met elkaar verbonden zijn in deze chandeliers krijgen zij een totaal ander karakter: een vloeiende ontwikkeling in de ruimte.”

Samenwerking en afstemming met de arbeidsmarkt

MBO College Amstelland is centraal gelegen tussen het Stadshart Amstelveen, Schiphol, Aalsmeer en Amsterdam. Een goede plek voor het huisvesten van mbo-onderwijs.

Door de samenwerking met bedrijven en instellingen in de omgeving krijgen studenten de mogelijkheid om te leren in de praktijk. Het biedt daarnaast veel stagemogelijkheden. Het opleidingsaanbod is dan ook volledig afgestemd op de markt in Amstelveen en omgeving. MBO College Amstelland verzorgt voornamelijk niveau 3 en 4 opleidingen in de sectoren Marketing, Economie & Administratie, Handel & Ondernemen, Logistiek, Bouw, Sport & Gezondheid en Welzijn.