Coronavirus

Het coronavirus en de maatregelen van het kabinet hebben ingrijpende gevolgen voor iedereen. Dat geldt ook voor het ROC van Amsterdam-Flevoland. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie en data.

Lees hieronder verder...

» Bekijk ook de veelgestelde vragen

 

Onderwijs

Onze scholen zijn open.
Het kabinet heeft bekendgemaakt dat de meeste maatregelen per 25 februari a.s. worden opgeheven. Voor onze organisatie betekent dat de schoollocaties per 25 februari weer volledig open kunnen. De invulling zal per opleiding verschillen. Om hiervan op de hoogte te blijven, raden we studenten aan om de komende week hun mail en de berichten van hun eigen opleiding in de gaten te houden. De opleiding informeert de studenten hierover.

Moet ik een mondkapje dragen op school?

Mondkapjes zijn in het mbo en hoger onderwijs zijn met ingang 25 februari niet meer verplicht. Wij adviseren echter nog steeds een mondkapje te dragen wanneer het niet mogelijk afstand tot elkaar te bewaren. Advies hierbij is om geen zelfgemaakte of stoffen mondkapjes te dragen maar de wegwerpmondkapjes waarbij type 2 de voorkeur heeft.

Dit dient gepaard te gaan met goede veiligheidsmaatregelen, de 1,5 meter afstand vervalt. De gebruikelijke veiligheidsmaatregelen blijven bestaan (handen wassen, in de elleboog niezen, goed ventileren, zelftesten en thuisblijven bij klachten).

Als je nog vragen hebt naar aanleiding van dit bericht kun je terecht bij je mentor of stel je vraag via corona@rocva.nl of corona@rocvf.nl.

Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs komt per 25 februari te vervallen. Kantines kunnen vanaf 25 februari zonder beperkende maatregelen open. Ook voor de lesrestaurants vervallen vanaf 25 februari de beperkende maatregelen en hoeft men onder andere niet langer te controleren op het coronatoegangsbewijs, gelijk aan het brancheprotocol.

Zelftesten en vaccineren

Wij adviseren om regelmatig een zelftest te doen. Studenten en medewerkers nemen zelf de verantwoordelijkheid om zo’n test uit te voeren voordat zij deelnemen aan fysiek onderwijs. Geadviseerd wordt dit twee keer in de week doen, Ook bij milde klachten. Bij een positieve zelftest moeten men zich laten testen in een GGD-teststraat.
 
Iedereen vanaf 12 jaar mag zich laten vaccineren in Nederland. Wij hopen dat elke student en medewerker van het ROC van Amsterdam - Flevoland ervoor kiest om dit te doen, maar het blijft uiteraard een vrije keuze. Op veel plekken is het mogelijk om dat zonder afspraak bij de GGD te doen. Ook zijn er regionale initiatieven waarbij er prikbussen worden ingezet. Zie www.prikkenzonderafspraak.nl.

Ventilatie

De luchtventilatie in schoollocaties is met de laatste inzichten van het RIVM zorgvuldig onder de loep genomen. Het RIVM stelt dat de huidige bouwregelgeving voldoet om verspreiding van het covid19 virus door middel van aerosolen te minimaliseren. De installaties van het ROC van Amsterdam - Flevoland voldoen aan deze eisen.

Heb je nog vragen?

» Bekijk de veelgestelde vragen

Mail voor ROC van Amsterdam naar corona@rocva.nl
Mail voor ROC van Flevoland naar corona@rocvf.nl