Basis Chocolatier (basisvaardigheden chocolade maken)

Een basiscursus voor mensen die met verschillende soorten chocola willen leren werken.


Deze serie praktijklessen wordt begeleid door vakspecialist Bart de Gans en Peter Remmelzwaal.

Voor wie

De cursus Basis Chocolatier (basisvaardigheden chocolade maken) is voor de passionele thuisbakker of vakspecialist die de basistechnieken van het chocolade maken wil leren en die dit als hobby wil uitoefenen. 

Wil je nog ‘ouderwets’ les volgen bij vakspecialisten die een beetje chocoladegek zijn dan is deze cursus iets voor jou!

Wat leer je maken?

  • Herkomst, gebruik en verwerken van chocolade 
  • Tableren / tempereren en kristalliseren
  • Chocolade smelten
  • Van bean tot bar
  • Diverse soorten truffels
  • Florentiners
  • Paté en marsepeininterieurs
  • Rol- en steekganache
  • Gespoten letters (vullen en verwerken) 
  • Open vruchtenbonbons
  • Vormbonbon - vullingen - ganache - crème - fondant - caramel

Lesmateriaal

  • Spuitzak
  • Spuitjes
  • Schaartje
  • Krabbertje
  • Doorhaalvorkjes
Uniform 
  • Bakkersbuis
  • Broek (pantalon)

Praktische informatie

Startdatum: 4 maart 2020
Duur van de cursus: 10 weken, tot 20 mei 2020
Lesdagen: woensdag van 16.30 tot 21.30 uur
Locatie: Elandsstraat 175, Amsterdam
Kosten: € 925 (exclusief lesmateriaal)

Aanmelden

Houd er rekening mee dat ongeveer een maand voor aanvang van de eerste cursusdag wordt besloten of de cursus wel of niet doorgaat.

» Meld je aan via het aanmeldformulier

Voor meer informatie kun je bellen met (020) 579 70 13
E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl