Basisvaardig-heden koken voor volwassenen (Basiskok)

Heb je altijd al een koksopleiding willen volgen, houd je van eten en koken? Als kok kun je van je hobby je werk maken.Let op: deze cursus zit vol - aanmelden is niet meer mogelijk

Startdatum (bij voldoende aanmeldingen)
:
Woensdagochtend van 9.00 tot 14.30 uur. Startdatum 05 september en eindigt op 6 februari 2019 
Woensdagmiddag van 13.45 tot 19.15 uur. Startdatum: 05 september en eindigt op 6 februari 2019

Duur van de cursus: 20 weken

Locatie: Elandstraat 175, Amsterdam

Kosten: de kosten voor deze cursus bedragen € 2.250,- . Deze kosten zijn exclusief het lesmateriaal en de herkansing. De cursuskosten kunt u eventueel in 3 termijnen betalen.

Lesmateriaal:
Messenset € 189,95
Koksuniform ca. € 60,- (koksbuis, pantalon, koksmuts)
Voor deze cursus heb je een goed warenkennisboek nodig: 
Bijvoorbeeld: 
Warenkennis deel 1 en 2 van het SVH: "Weet wat je eet, warenkennis en  “Dat smaakt naar meer, warenkennis deel 2”, € 130,-
Of 
Food, het grote ingrediënten boek van Christian Teuber € 75,-

Toelatings-/adviesgesprekken: wil je een kijkje in de keuken nemen, bel ons om een afspraak te maken

Het kan zijn dat je belangstelling hebt voor een bepaalde opleiding, maar dat je niet het gehele studieprogramma wilt doorlopen. Dan heeft ROCvA de mogelijkheid om je in te schrijven als contractstudent. Je bent dan geen wettelijke student en je hebt geen recht op bijvoorbeeld studiefinanciering.

ROCvA Contractonderwijs biedt praktijkgerichte opleidingen aan op mbo-niveau. Bijvoorbeeld Basiskok voor volwassenen. Voor de inhoud van de cursussen en trainingen maken wij gebruik van de mbo-kwalificatiedossiers waarin staat beschreven wat een student moet kennen en kunnen. 

Voor wie

De cursus basisvaardigheden koken (Basiskok) voor volwassen is bestemd voor volwassenen die zich willen verdiepen in het koksvak of mensen die al geruime tijd werkzaam zijn als ongediplomeerd kok in een professionele keuken.  

Beschrijving van de cursus

Houd je van koken en wil je jezelf verdiepen in het koksvak? Heb je altijd al een koksopleiding willen volgen? Of van je hobby je werk maken?  Dan is de cursus basisvaardigheden koken (Basiskok) voor volwassenen iets voor jou.

Als je de cursus hebt afgerond, kun je gaan werken in een professionele keuken. Bijvoorbeeld in een restaurant, hotel, eetcafé of zorginstelling.
 
Tijdens deze cursus leer je de basistechnieken die je nodig hebt om als kok te werken. Hier houd je je bezig met het maken en voorbereiden van gerechten, bereidingswijzen van soepen en sausen, vlees, vis en (snij)technieken. Je weet het verschil tussen trancheren en blancheren en tussen een bechamelsaus en hollandaisesaus. Je weet hoe je het beste gerechten kunt bereiden en welke ingrediënten goed bij elkaar passen. 

Het werk is heel afwisselend en je houdt altijd rekening met de wensen en de smaken van de gasten. Je leert ook om de keuken netjes en schoon te houden, zodat de gerechten op hygiënische wijze worden bereid.

Aanmelden

Deze cursus zit vol - aanmelden is niet meer mogelijk

Neem voor meer informatie contact met ons op.
Telefoonnummer: (020) 579 70 13
E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl