Basiskok voor volwassenen

Heb je altijd al een koksopleiding willen volgen, houd je van eten en koken? Als kok kun je van je hobby je werk maken.

Het kan zijn dat je belangstelling hebt in een bepaalde opleiding, maar dat je niet het gehele studieprogramma door wilt lopen. Dan heeft ROCvA de mogelijkheid om je in te schrijven als contractstudent. Je bent dan geen wettelijke student en je hebt geen recht op bijvoorbeeld studiefinanciering.

ROCvA Contractonderwijs biedt praktijkgerichte opleidingen aan op mbo-niveau. Bijvoorbeeld Basiskok voor volwassenen. Voor de inhoud van de cursussen en trainingen maken wij gebruik van de mbo-kwalificatiedossiers waarin staat beschreven wat een student moet kennen en kunnen. 

Voor wie

De opleiding Basiskok voor volwassenen is bestemd voor volwassenen die zich willen verdiepen in het koksvak of mensen die al geruime tijd werkzaam zijn als ongediplomeerd kok in een professionele keuken. 

Beschrijving van de cursus

Houd je van koken en wil je jezelf verdiepen in het koksvak? Heb je altijd al een koksopleiding willen volgen? Of van je hobby je werk maken?  Dan is Basiskok voor volwassenen iets voor jou.

Als je de opleiding Basiskok hebt afgerond, kun je gaan werken in een professionele keuken. Bijvoorbeeld in een restaurant, hotel, eetcafé of zorginstelling.
 
Tijdens deze opleiding leer je de basistechnieken die je nodig hebt om als kok te werken. Hier houd je je bezig met het maken en voorbereiden van gerechten, bereidingswijzen van soepen en sausen, vlees, vis en (snij) technieken. Je weet het verschil tussen trancheren en blancheren en tussen een bechamelsaus en hollandaisesaus. Je weet hoe je het beste gerechten kunt bereiden en welke ingrediënten goed bij elkaar passen. 

Het werk is heel afwisselend en je houdt altijd rekening met de wensen en de smaken van de klanten. Je leert ook om de keuken netjes en schoon te houden, zodat de gerechten op een hygiënische wijze worden bereid. 

Duur van de cursus: 28 weken

Startdatum (bij voldoende aanmeldingen):
Woensdagochtend 31 oktober 2018 van 9.15 tot 13.15 uur
Woensdagmiddag  31 oktober 2018 van 14.00 tot 18.00 uur
Donderdag 1 november 2018 van 14.00 tot 18.00 uur

Intake/adviesgesprekken: bel ons om een afspraak te maken
Locatie: Elandstraat 175, Amsterdam
Kosten: € 2.835
Lesmateriaal:
- SVH-lesmateriaal Warenkennis deel 1
- Messenset
- Koksuniform

Aanmelden

Houdt er rekening mee dat ongeveer een maand voor aanvang van de eerste cursusdag wordt besloten of de cursus wel of niet doorgaat.

» Ga naar het aanmeldformulier

Neem voor meer informatie contact met ons op.
Telefoonnummer: (020) 579 70 13
E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl