Basisvaardig-heden koken voor volwassenen (Basiskok)

Heb je altijd al een koksopleiding willen volgen, houd je van eten en koken? Als kok kun je van je hobby je werk maken.

 

Voor wie

De cursus Basisvaardigheden koken voor volwassen (Basiskok) is bestemd voor volwassenen die zich willen verdiepen in het koksvak of mensen die al geruime tijd werkzaam zijn als ongediplomeerd kok in een professionele keuken.  

Beschrijving van de cursus

Houd je van koken en wil je jezelf verdiepen in het koksvak? Heb je altijd al een koksopleiding willen volgen? Of van je hobby je werk maken?  Dan is de cursus Basisvaardigheden koken voor volwassenen (Basiskok) iets voor jou.

Als je de cursus hebt afgerond, kun je gaan werken in een professionele keuken. Bijvoorbeeld in een restaurant, hotel, eetcafé of zorginstelling.
 
Tijdens deze cursus leer je de basistechnieken die je nodig hebt om als kok te werken. Hier houd je je bezig met het maken en voorbereiden van gerechten, bereidingswijzen van soepen en sausen, vlees, vis en (snij)technieken. Je weet het verschil tussen trancheren en blancheren en tussen een bechamelsaus en hollandaisesaus. Je weet hoe je het beste gerechten kunt bereiden en welke ingrediënten goed bij elkaar passen. 

Het werk is heel afwisselend en je houdt altijd rekening met de wensen en de smaken van de gasten. Je leert ook om de keuken netjes en schoon te houden, zodat de gerechten op hygiënische wijze worden bereid.

Startdata

Er starten vier groepen in maart:

Woensdagochtend 18 maart 2020
tijd: 9.00 tot 14.30 uur
 
Woensdagmiddag 18 maart 2020
13.45 tot 19.15 uur
 
Donderdag 19 maart 2020
9.00 tot 14.30 uur
 
Vrijdag 20 maart 2020
9.00 tot 14.30 uur

De cursus duurt 20 weken en start alleen bij voldoende aanmeldingen.

Leslocatie

Da Costastraat 91, Amsterdam

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 2.250. Deze kosten zijn exclusief het lesmateriaal. De cursuskosten kun je eventueel in drie termijnen betalen.

Lesmateriaal

Messenset (professioneel)

 • Koksmes
 • Officemes
 • Tourneermes
 • Fileermes
 • Uitbeenmes
 • Beugel dunschiller
 • Econoom dunschiller
 • Aanzetstaal
Koksuniform
 • Koksbuis
 • Koksbroek (pantalon)
 • Haltershort of sloof
 • Koksmuts
 • Keuken schoenen (stevig, met antislipzool)

Warenkennis deel 1 en 2 van het SVH
Deel 1: Weet wat je eet (9789052112602)
Deel 2: Dat smaakt naar meer (9789052112886)

Toelatings-/adviesgesprekken: wil je een kijkje in de keuken nemen? Bel ons om een afspraak te maken

Het kan zijn dat je belangstelling hebt voor een bepaalde opleiding, maar dat je niet het gehele studieprogramma wilt doorlopen. Dan heeft ROCvA de mogelijkheid om je in te schrijven als contractstudent. Je bent dan geen wettelijke student en je hebt geen recht op bijvoorbeeld studiefinanciering.

ROCvA Contractonderwijs biedt een praktijkgerichte leerlijn aan op mbo-niveau. Bijvoorbeeld Basiskok voor volwassenen. Voor de inhoud van de cursussen en trainingen maken wij gebruik van de mbo-kwalificatiedossiers waarin staat beschreven wat een student moet kennen en kunnen. 

Aanmelden

Houd er rekening mee dat ongeveer een maand voor aanvang van de eerste cursusdag wordt besloten of de cursus wel of niet doorgaat.

» Ga naar het aanmeldformulier

Neem voor meer informatie contact met ons op.
Telefoonnummer: 020 579 17 44
E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl