Basisvaardigheden Banketbakken (voor volwassenen)

Heb je altijd al een opleiding banketbakken willen volgen? Wil je de technieken en de basisvaardigheden van het patisserievak leren van de meest vooraanstaande banketbakkers van Nederland? Is het jouw droom om van je hobby een beroep te maken?

De cursus Banketbakken voor volwassenen wordt gegeven aan passionele thuisbakkers, vakspecialisten die hun kennis willen opfrissen en aan iedereen die zich (verder) wil verdiepen in patisserievak.   
De cursus wordt aangeboden op mbo-niveau. Je krijgt les van toppatissiers die het vak optimaal beheersen. Hidde de Brabander,  Peter Remelzwaal, en  Bart de Gans zijn op dit moment de meest toonaangevende banketbakkers van Nederland. Vakspecialisten die hun ervaring en kennis kunnen overbrengen.     

Beschrijving van de cursus 
Tijdens deze cursus leer je de basistechnieken en -vaardigheden die je nodig hebt om als banketbakker te werken. Je kunt deze technieken vaak gelijk toepassen bij het maken van creatieve en ambachtelijke werkstukken.  
Je leert de eigenschappen van bloemsoorten kennen. Je leert het  bereiden van diverse deegsoorten (zet-, roer- en wrijf- en korstdeeg) en  het maken van beslag.  Hoe maak ik  crème patisserie, bavaroise, mousse of een overheerlijke pudding?  Na deze cursus heeft deze receptuur geen geheimen meer voor je.  Maar ook het werken met marsepein en chocolade staan op het lesprogramma.  

Lesmateriaal: Reader  
Duur van de cursus: 19 weken 
Start- en einddatum: 21 januari 2019 tot 24 juni 2019      
Tijd: van 16.30 tot 21.30 uur                                                                                                                                                                                           
Intake-/adviesgesprekken: bel ons om een afspraak te maken 
Locatie: Elandsstraat 175, Amsterdam  
Kosten: € 2.195
Lesmateriaal:  Uniform ca. € 60 (buis, pantalon, muts). Een setje spuitjes, krabbertjes en boetseerstaafjes kost € 37,25.

Docententeam 
Bart de Gans: perfri.com
Hidde de Brabander:  dreamsofmagnolia.nl
Peter Remmelzwaal: peterremmelzwaal.nl 

Het kan zijn dat je belangstelling hebt voor een bepaalde opleiding, maar dat je niet het gehele mbo- studieprogramma door wilt lopen. Dan heeft ROCvA de mogelijkheid om je in te schrijven als contract-student. Je hebt, als volwassenen geen recht op studiefinanciering.  
ROCvA Contractonderwijs biedt praktijkgerichte cursussen en trainingen aan op mbo-niveau.  
 
Aanmelden 
Houdt er rekening mee dat ongeveer een maand voor aanvang van de eerste cursusdag wordt besloten of de cursus wel of niet doorgaat. 
 
» Ga naar het aanmeldformulier 
 

Voor meer informatie kun je bellen met (020) 579 70 13  
E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl