Koken in de horeca

Officieel erkend mbo-certificaat

Voor wie

Je kunt deze cursus doen als je werkt in een keuken. Je wilt graag breder ingezet worden en nog beter opgeleid. Je kunt de cursus ook volgen als je werk zoekt en graag in een keuken aan de slag wilt.  

Beschrijving van de cursus

Deze cursus leidt tot het certificaat 'Koken in de horeca'. Hierbij komen vaardigheden aan de orde die nodig zijn om het praktische ‘keukenwerk’ te kunnen uitvoeren. Aan deze vaardigheden is grote behoefte in de horeca. Daarnaast is er ruime aandacht voor de hygiëne in de keuken: HACCP.  

De opleiding is praktijkgericht en bevat ondersteunende theorie. Je bent dus vooral in de keuken aan de slag met het bereiden van gerechten. De belangrijkste taken in de horecakeuken zijn: 
  • Het maken van een mise-en-place  
  • Het bereiden van gerechten en componenten  
  • Het afwerken hiervan voor uitgifte 
  • Het schoonmaken 
  • Het ontvangen, controleren en opslaan van geleverde producten
Startdata
De cursus start vrijdag 7 februari 2020 (onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen)

Duur van de cursus
De cursus bestaat uit 11 bijeenkomsten, waarvan de laatste bijeenkomst het examen is. Je hebt één keer per week een dag van 7 uur les. Deze dag bestaat uit een uur voorbereiding en theorie en zes uur praktijkles koken. 
Lestijden: 11.00 tot 18.00 uur
Leslocatie: Elandsstraat 175, Amsterdam

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 1695,- inclusief btw. Voor deze cursus kunnen we gebruik maken van een subsidie van House of Skills, daarom is deze cursus nu € 1195,- inclusief btw.

Deze kosten zijn exclusief het lesmateriaal. De cursuskosten kun je eventueel in drie termijnen betalen.

Lesmateriaal

  • Messenset (professioneel)
  • Koksmes
  • Officemes
  • Tourneermes
  • Fileermes
  • Uitbeenmes
  • Beugel dunschiller
  • Econoom dunschiller
  • Aanzetstaal
  • Koksuniform
  • Koksbuis
  • Koksbroek (pantalon)
  • Haltershort of sloof
  • Koksmuts
  • Keukenschoenen (stevig, met antislipzool)
  • Boeken (digitaal en papier): Koken in de horeca

Hoe rond ik de opleiding af? 

Je rondt de opleiding af met een proeve van bekwaamheid. Deze bestaat uit twee examens met zeven opdrachten. Wanneer je dit hebt behaald, ontvang je het officieel erkende mbo-certificaat Koken in de horeca.

Waar ga ik werken?  

Met het certificaat kun je aan de slag als junior-kok in de horeca. Daarnaast kun je met het certificaat makkelijker en sneller doorstromen naar de mbo 2-opleiding Kok. Of naar mbo 3-opleiding Zelfstandig Werkend Kok.

Aanmelden

» Ga naar het aanmeldformulier
Neem voor meer informatie contact met ons op.
Telefoonnummer: (020) 579 70 13  (020) 579 16 00
E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl