Koken in de Horeca

Officieel erkend mbo-certificaat
Voor zij-instromers, werkenden die nog geen diploma / certificaat hebben en werkzoekenden die willen gaan werken in de keuken.

Voor wie

Wil jij je omscholen en via de zij-instroom in een professionele keuken gaan werken? Werk jij al in een professionele keuken en wil je geschoold worden? Dan is deze cursus iets voor jou! In onze korte 'turbo-opleiding' Koken in de horeca worden vooral vaardigheden aangeleerd voor het praktische keukenwerk in een professionele horecakeuken. De cursus bestaat uit vijftien intensieve avondlessen aangevuld met zelfstudie uit de theorie met bijbehorende opdrachten. Op de vijftiende lesdag is er een officieel examen.

Toelatingseisen

Werkzaam in een professionele keuken en wil/moet breder ingezet of geschoold worden. 
  • Werkzoekende in de horeca
  • Zij-instromer die graag wil werken in een professionele keuken 
  • Een stage-werkplek in een professionele keuken van een erkend leerbedrijf nodig waar jij het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen.

Beschrijving van de cursus 

De belangrijkste taken voor de certificaathouder in de professionele horecakeuken zijn het maken van een mise-en-place; het bereiden van gerechten en componenten; het afwerken hiervan voor uitgifte en het schoonmaken. Ook zorgt hij voor ontvangst, controle en opslag van geleverde producten. Je leert werken volgens de geldende HACCP-regels, zodat de gerechten op hygiënische wijze worden bereid.
 
Bij onze cursussen, is de lesdag altijd zoveel mogelijk praktijkgericht. Daarnaast is er ondersteunende theorie die je vooral thuis studeert.

Certificaat

Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je een landelijk erkend mbo-certificaat. Dit certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister en heeft dus ook een civiele waarde. Met het mbo-certificaat Koken in de horeca is doorstromen naar een mbo-opleiding kok een stuk eenvoudiger.

Startdata

De cursus start twee keer per schooljaar - alleen bij voldoende aanmeldingen.
Eerstvolgende startmoment: februari / maart 2022

Wilt u zeker zijn van deelname? Meld u dan nu alvast aan!

Leslocatie en lestijden

Leslocatie: nader te bepalen
Lestijden: van 16.30 uur tot 21.30 uur

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 1899, exclusief BTW.
Het enige wat je zelf moet aanschaffen is:
Koksuniform (witte koksbuis, zwarte koksbroek, halterschort of sloof, koksmuts of kokspet)
Keukenschoenen (stevig, met antislipzool)
Messenset

Adviesgesprek

Wil je een kijkje in de keuken komen nemen? Wil je samen met ons kijken welke cursus het beste bij je past? Of wil je meer informatie?  Mail ons om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl

Direct aanmelden

E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl
Meld je hier aan
Plaatsing voor deze cursus gaat op volgorde van ontvangst van de aanmelding


ROCvA Contractonderwijs “College Centrum” voor de Hospitality biedt praktijkgerichte leerlijnen aan op mbo-niveau. Voor de inhoud van de cursussen maken wij gebruik van de mbo-kwalificatiedossiers waarin staat beschreven wat een student moet kennen en kunnen.