Avid MediaComposer cursus

Deze training is geschikt voor zowel regisseurs, producenten, redacteurs en journalisten als voor  technici, zoals cameramensen, algemene AV technici en natuurlijk video-editors. Of men nu content wilt bewerken voor online of voor het grote filmdoek maakt niet uit. Uiteindelijk moet iedereen starten bij de basis.

Datum & Tijd
Vanaf 28 januari 2020, 10 dinsdagavonden van 18.30 - 21.30 uur:
28 januari
4, 11, 25 februari
3, 10, 17, 24, 31 maart
7 april

Locatie
Villa Heideheuvel, Bob Spaaklaantje 2A, MediaPark Hilversum. Lokaal MPHH3.

Deelnemers
Minimaal 10, maximaal 15

Prijs
€ 530,- pp

» Aanmelden

Algemeen

Wil je als editor voor broadcast werken? Dan moet je Avid’s Media Composer beheersen. Wereldwijd waarschijnlijk de meest gebruikte montagesoftware. Door jarenlang te luisteren naar de wensen van de gebruikers is dit pakket uitgegroeid tot marktleider. Het werkt goed en stabiel stand-alone maar ook in grote gedeelde omgevingen bij omroepen en nieuwsorganisaties op mediaservers en in de cloud. Het is de belangrijkste editing-tool voor bijna alle Nederlandse tv stations en omroepen. Ook de meeste grote en middelgrote producenten in Nederland gebruiken Avid software.

Programma

De basiscursus Avid MediaComposer is een praktische cursus om te leren werken met deze edit-tool. We volgen de algemene weg van het inladen van media, het basis monteren tot aan het exporteren van een sequence. Er zijn verschillende manieren om de verschillende fases van montages te doorlopen.

In de cursus wordt ook stil gestaan bij alle file formaten en codecs waarmee velen te maken (gaat) krijgen, hoe men dit goed beheerst en beheerd en hoe men de beoogde kwaliteit kan handhaven. De cursus bestaat uit 10 avonden van 3 lesuren waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:
 
Les 1: User Interface
aanmaken project
Les 2: Bin structuur
hoofdbin
basis instellingen
Les 3: Importen/linken media
Les 4: Volume structures
van opname kaartjes tot edit harddisks
Les 5: Knippen en plakken
JKL
in- en uit-punten
video- en audio-tracks
tijdlijn tools
add-edit
quick effects
Les 6: Trimmen
splice en overwrite
Les 7: Audio
audio mixing
audio metering
audio ducking, volume gain, keyframes
Les 8: Titels en graphics
Title-tool
Pan-and -zoom
Les 9: Effects
basis principes gebruik effecten
Les 10: Finishing
Rendering, exporteren 

Lesmateriaal

Het lesmateriaal wordt digitaal en kosteloos aangeboden.

Docenten

De training wordt aangeboden door het MBO College Hilversum in samenwerkig met MedaAssist. Sinds 2001 ontwikkelt MediaAssist een groot aantal trainingen voor Avid Media omgevingen en is gespecialiseerd in begeleiding van (bestaande) professionele omgevingen. MediaAssist levert kennis op gebied van Mediatechnologie voor management en bestuurders om inzicht te geven op gebied van de hybride ICT en Media omgeving. Zij trainen journalisten, producers, regisseurs en redacteuren in het gebruik van de huidige mediatools. Hierbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en begrenzingen van hun organisatie.

Trainer Elwin Flik

Sinds een jaar of tien ben ik dienst van Mediaassist als trainer/opleider/editor. Oorspronkelijk kom ik uit de editinghoek. In 1994 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de Avid Mediacomposer en dat is goed bevallen. In de jaren daarna heb ik, met veel plezier, veel series en documentaires gemonteerd.
 
In 2007 ben ik door MediaAssist gevraagd om te helpen bij het trainen en opleiden van diverse mensen binnen met name de Interplay omgeving van Avid. Een systeem wat gebaseerd is op een netwerk based post-productie omgeving. Ook een toenemend aantal mensen die zelf met de Mediacomposer willen werken, kloppen inmiddels aan voor hands-on trainingen. Daarbij ligt voor mij de nadruk op het leren kennen van de software en het vinden van je eigen weg. Dat maakt ook dat ik geen liefhebber ben van standaard trainingen, maar vooral het accent wil leggen op ‘zelf’ leren ontdekken.
 
Naast dit opleiden aan (met name) medewerkers van diverse omroepen, geef ik ook 1 dag per week les aan MBO college van Hilversum. Qua montage werk ik veel voor de NPO documentaire aankoop afdeling. De bewerking van buitenlandse documentaires voor de Nederlandse zenders is dan de belangrijkste bezigheid. En voor de rest … geniet ik van het leven.

» Aanmelden