NEW BEAUTY Skin & Nail specialist

Wil jij in 20 weken opgeleid worden tot een next level Skin & Nail Specialist?

Wil jij een smart professional worden en beauty behandelingen geven op hoog niveau? En wil je hiervoor een officieel mbo-certificaat ontvangen? Dat kan! Je kunt je vanaf nu aanmelden. ROC van Amsterdam en SOAP TREATMENT STORE starten vanaf november 2021 met deze unieke opleiding.

De samenwerking tussen het ROC van Amsterdam en SOAP TREATMENT STORE maakt deze unieke opleiding mogelijk, in slechts 20 weken. De instituten hebben hun expertise en kennis gebundeld en een 'blended learning' lesprogramma opgezet dat voldoet aan de internationale standaard van een Skin & Nail Specialist.

Wil je meer leren over behandelingen, ingrediënten, skin concerns, hospitality en business? Dat kan ook, want je hebt toegang tot de SOAP ACADEMY waar je alle trainingen en video’s kunt bekijken.

NEW BEAUTY

Skin & Nail Specialist is de eerste opleiding die we via het nieuwe concept NEW BEAUTY SCHOOL aanbieden. NEW BEAUTY SCHOOL (in ontwikkeling) heeft als doel om jou als beauty professional interessante extra modules met partners als SOAP ACADEMY aan te kunnen bieden. Zodat je jouw professionele kennis kunt blijven uitbreiden en up-to-date kunt houden!

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding tot Skin & Nail Specialist is voor iedereen die zich wil (bij)scholen tot next level beautician. Werk je bijvoorbeeld in de beauty,- of kappersbranche en wil je een officieel certificaat in de Schoonheidsverzorging behalen? De opleiding is ook interessant voor je als je al een diploma hebt, maar je wil bijscholen in de nieuwste inzichten, technieken en behandelingen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding is gebaseerd op het principe ‘blended learning’. Dit houdt in dat je zowel online, in het klaslokaal, in de salon zelf en via coaching wordt opgeleid. En dat is echt dé manier om in korte tijd opgeleid te worden tot een top specialist (en meer!)

Je volgt iedere woensdag praktijk- en theorieles op MBO College Zuid. Daarnaast zijn er verschillende meeloopdagen bij SOAP TREATMENT STORE en coaching sessies wanneer jij daar behoefte aan hebt (die plan je makkelijk online in).

Als je start krijg je thuisgestuurd:
 • De Professional Box van Prescription
 • Een behandelpakket van OPI
 • Salon supplies (zoals schort, handdoeken, etc)
 • Unieke code met toegang tot SOAP ACADEMY

Uniek aan deze opleiding is dat je toegang krijgt tot de aantrekkelijke SOAP TREATMENT Portal (SOAP ACADEMY) met actuele instructievideo’s, leeropdrachten en uitleg van de theorie. De lessen en demonstraties worden gegeven door professionals van zowel SOAP TREATMENT STORE als van OPI én docenten van de opleiding Schoonheidsverzorging van het ROC van Amsterdam.

Je oefent elke week met het toepassen van de geleerde vaardigheden en daarnaast werk je gemiddeld 2 uur per week thuis aan je opdrachten.

Twee praktijkexamens (en een theorie examen) maken onderdeel uit van de opleiding. Tijdens de opleiding word je gekoppeld aan een coach die je ondersteunt bij je leerproces. Jullie kijken samen naar wat je (nog) moet doen om het certificaat succesvol te behalen.

Houd rekening met een totale studielast van 6 - 7 uur per week.

Wat leer je tijdens deze opleiding?

 • Manicure en pedicure behandelingen uitvoeren
 • Klant ontvangen, behandelen en adviseren
 • Huidtypen herkennen en behandelen
 • Gezichtsbehandeling uitvoeren
 • Passende technieken, producten, (hulp)middelen en apparatuur inzetten om een gezichtsbehandeling uit te voeren
 • Shapen, stylen en tinten van wenkbrauwen
 • Met gepersonaliseerde producten werken
 • Extra: business en marketing /masterclass how to work with prescription


Behaal een officieel mbo-certificaat

Na afronding van de opleiding Skin & Nail Specialist krijg je de kans een officieel mbo-certificaat te behalen. Je sluit het programma dan af met een examen en bij goed gevolg ontvang je het mbo-certificaat ‘Skin & Care’. Een mbo-certificaat is het bewijs dat je met succes een deel van de mbo-opleiding Schoonheidsverzorging hebt afgerond.

Jouw mbo-certificaat komt in het diplomaregister van DUO en biedt je de mogelijkheid later het gehele diploma Schoonheidsspecialist te halen.

Locatie

SOAP TREATMENT STORE, Van Baerlestraat 122 Amsterdam en ROC van Amsterdam MBO College Zuid, Europaboulevard 13, Amsterdam

Kosten

Opleidingskosten zijn €2500 voor 20 weken les en begeleiding, inclusief toegang tot de exclusieve online studentenportal, examens, het behalen van het mbo-certificaat en het materialenpakket bestaande uit:
 • De Professional Box van Prescription. Bekijk de box  
 • Een behandelpakket van OPI 
 • Salon supplies (zoals schort, handdoeken, etc)
 • Unieke code met toegang tot SOAP ACADEMY

Toelating

Een diploma van het voortgezet onderwijs. Een intake- en kennismakingsgesprek.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact op met MBO College Zuid / SOAP TREATMENT STORE via mbocollegezuid@rocva.nl.

Startdatum: november 2021

Wil je je direct aanmelden?

Super dat je kiest voor deze opleiding! Doorloop de volgende stappen en dan komt jouw aanmelding helemaal in orde:
 • Meld je aan via het officiële ROCvA-aanmeldformulier 
 • Je ontvangt een bevestigingsmail van je inschrijving (automatisch bericht)
 • Hierna ontvang je snel een uitnodiging voor een kennismaking/intake met jouw coach. Deze gesprekken worden gehouden vanaf 1 september 2021
 • Van hen hoor je ook de vervolgstappen om je inschrijving definitief te maken (betaling etc.)
 • Nu is het alleen nog wachten op het geweldige materialenpakket! Dat krijg je thuisgestuurd