ROC van Amsterdam behoort tot de best beoordeelde mbo-scholen in Nederland
Deze bijzondere prestatie is slechts aan een enkele mbo-instelling in Nederland gegeven. De Inspectie constateert dat het ROC van Amsterdam een financieel gezonde organisatie is die voldoende zicht heeft op de onderwijskwaliteit. Opleidingen die kwalitatief eruit springen zijn Apothekersassistent van MBO College West en Sport & Bewegen van MBO College Hilversum.

De onderwijsinspectie beschrijft in haar rapporten dat de opleidingsteams zich optimaal richten op de leer- en begeleidingsvragen van de individuele student, dat er sprake is van opleidingsteams die gedreven zijn om de studenten goed te begeleiden en een cultuur van steeds weer verbeteren van de onderwijskwaliteit.
 
Voorzitter Raad van Bestuur Edo de Jaeger reageert: “Dit is geweldig nieuws. Alles is te danken aan de inspanningen van onze collega’s want dit is hun resultaat. Onze docenten werken in kleine onderwijsteams om talenten van studenten tot ontwikkeling te laten komen. Zo zijn we georganiseerd, wij noemen dat ‘klein binnen groot’ en dit werpt duidelijk zijn vruchten af.”
 
Het onderwijs op de scholen (mbo-colleges) van het ROC van Amsterdam is kleinschalig georganiseerd, studenten hebben vooral met hun eigen opleiding te maken. De opleidingsteams werken in verschillende MBO Colleges met elk een eigen en specifiek opleidingsaanbod in nagenoeg alle beroepsrichtingen – van vliegtuigmonteur en banketbakker tot verpleegkundige en mediavormgever.

» Lees het rapport van de Onderwijsinspectie
 

Ander nieuws

Nieuws Website ROC van Amsterdam is live! De nieuwe website van het ROC van Amsterdam is live! Bekijk het filmpje en je weet alles over de nieuwe website.
Nieuws ROC van Amsterdam behoort tot de best beoordeelde mbo-scholen in Nederland De Inspectie van het Onderwijs heeft de kwaliteitsborging van het ROC van Amsterdam beoordeeld als goed.
Persbericht Studenten MBO College Airport winnen innovatieprijs Studenten Matthias Heuvelman en Rochelle Wessels van MBO College Airport zijn de trotse winnaars van de Jan Dellaert Prijs 2016. De prijs is... MBO College Airport
Bekijk al het nieuws