Sport & Bewegen

De mbo-opleidingen van Sport & Bewegen in Hilversum.

Beweeg je graag en wil jij je sportieve passie overbrengen op anderen? Start dan met een opleiding Sport & Bewegen. Sport & Bewegen Hilversum is met een centrale ligging al 15 jaar dé MBO-sportopleider in Midden-Nederland. Wij bieden diverse opleidingen aan op alle niveaus, gebruikmakend van prachtige faciliteiten in en vlak naast de school, zoals de Dudok Arena sporthal en Nike Arena Sportpark. Je start met een basisjaar en maakt gedurende je opleiding een keuze in een bepaalde richting. Je leert veel over diverse sporten, gezondheid en evenementen en hoe je activiteiten organiseert en begeleidt voor diverse doelgroepen, zoals kinderen, jongeren en ouderen. De opleiding bestaat uit praktijklessen zoals les- en leidinggeven, evenementen, balsporten, turnen, atletiek, zwemmen, dans, fitness en nog veel meer. Daarnaast geven we theorielessen zoals anatomie, fysiologie, trainingsleer, EHBO, Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap. Via stages in binnen- of buitenland doe je veel praktijkervaring op in  diverse sectoren van het werkveld. Om je binnen de opleiding te specialiseren in de richting van sport, gezondhei of evenementen kun je kiezen uit een ruim aanbod aan specials, keuzedelen en diverse afstudeerrichtingen. Ook organiseren we ieder leerjaar een leuke en leerzame werkweek.

Waarom Sport & Bewegen?

  • Kies je eigen onderwijsprogramma: een ruime keuze in afstudeerrichtingen, keuzedelen en stages.
  • Wij zien jou! Vakkundige docenten met aandacht voor de individuele student.
  • Levensecht leren: zoveel mogelijk les- en contacturen in een praktische context.
  • Leuke en leerzame werkweken en stagepartners in binnen- en buitenland.
  • Een kleine opleiding binnen een prettige school.
  • Goede aansluiting op het werkveld (o.a. fitnesscentra, sportverenigingen, zwembaden, recreatie en toerisme, sportorganisatiebureaus, onderwijs en buitenschoolse opvang, sociaal cultureel werk, revalidatiecentra, defensie, zorginstellingen, gemeenten, brandweer, politie).
  • Goede aansluiting op diverse hbo-opleidingen zoals ALO, SM&O, Fysiotherapie, Sportkunde, Sport en Management, Leisuremanagement en Gezondheidscoach.
» Bekijk de opleidingen
“De stap om in het buitenland te gaan werken, is nu een stuk kleiner geworden.”
Je onderneemt hele gave activiteiten tijdens de opleiding
Versneld je opleiding halen?

Versneld je opleiding halen?

Sport & Bewegingscoördinator
Leslocatie

Leslocatie

Dudok Arena
Studiekeuzetesten

Studiekeuzetesten