Teamleider Bouwmarkt

Verkoper - 25167
MBO College Zuid
Europaboulevard 13, Amsterdam
2|3
2,5jr.
aug
BOL 25167
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Heb je er ooit wel eens aan gedacht om te gaan werken in een bouwmarkt? Het is misschien niet het eerste dat in je opkomt, maar werken in een bouwmarkt is juist heel leuk! Geen dag is hetzelfde. Naast het helpen van klanten, houd je je ook bezig met bestellingen, geef je klusadvies of help je de klant achter de kassa of informatiebalie. Bovendien weet jij na afronding van deze opleiding alles over de logistieke processen die komen kijken in een bouwmarkt of winkel. Als je de opleiding op niveau 3 afrondt, heb je bovendien de mogelijkheid om als teamleider aan de slag te gaan. Dat betekent het aansturen en motiveren van collega’s in jouw team en er samen voor zorgen dat de klanten met vertrouwen en een glimlach naar buiten lopen.

Bouwmarkten staan te springen om werknemers!

Hoe ziet de opleiding eruit?

Deze nieuwe opleiding is heel bijzonder. Je leert namelijk niet alleen op school en tijdens stages, maar letterlijk 'on the job'. Je leert het vak in een vestiging van een bouwmarkt. Dit betekent dat je één dag les hebt op school, twee dagen stage loopt en verder les krijgt in een bouwmarktvestigingen in de omgeving van Amsterdam. In deze vestiging word je begeleid door een professionele medewerker van de bouwmarktketen (praktijkopleider), maar ook de docent vanuit school is regelmatig aanwezig voor de begeleiding.

De opleiding is een BOL-opleiding op niveau 2 én 3. Je haalt je niveau 2-diploma Verkoper Bouwmarkt/Wonen in 1,5 jaar. Vervolgens start je met niveau 3 Logistiek Teamleider Bouwmarkt/Wonen en haal je je diploma in ongeveer 1 tot 1,5 jaar. Hoe lang je precies over de opleiding doet hangt af van jouw eigen motivatie en inzet.
 
De opleiding is een combinatie tussen verkoper en logistiek teamleider. Dit houdt in dat je onder andere het volgende leert: hoe de verschillende producten worden gepresenteerd (zoals bouwmaterialen en woonaccessoires), kassawerkzaamheden, verwerken van binnengekomen goederen, bijhouden van voorraden en het plannen en organiseren van alle werkzaamheden in het magazijn of distributiecentrum.

Jij bent het visitekaartje van de winkel waar je werkt! Je bent gastvrij, hebt een glimlach op je gezicht en houdt in de gaten wanneer een klant hulp nodig heeft. Je geeft klanten advies en zorgt dat ze zich welkom en goed voelen. Het is heel belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan. Je overlegt regelmatig met je medewerkers. Jij weet wat er allemaal gebeurt op de werkvloer en je let goed op wat de klanten willen. Daarom ben je een belangrijk aanspreekpunt. Je houdt je storemanager op de hoogte van hoe het gaat in de winkel en het magazijn.
 
Na afronding van de opleiding ontvang je het brede diploma Verkoper (niveau 2) en Logistiek Teamleider (niveau 3). Dit betekent dat je er nog altijd voor kunt kiezen om als verkoopmedewerker of teamleider bij een andere winkel of andere winkelketen aan de slag te gaan. Keuze en kansen genoeg dus!
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Verkoper Bouwmarkt/Wonen (niveau 2)
Het voeren van verkoopgesprekken en adviseren van klanten; begeleiden van collega’s bij verkoopactiviteiten; bestellingen plaatsen en goederen ontvangen; afhandeling van klachten; verbeteringen voorstellen voor het assortiment; het presenteren en analyseren van verkoopcijfers; samenwerken en overleggen.

Logistiek Teamleider (niveau 3)
Leidinggeven en meehelpen bij de ontvangst en opslag van goederen; leidinggeven en meehelpen bij het verzamelen en klaarmaken van goederen voor een verzending of transport; leidinggeven en meehelpen bij het uitzoeken welke goederen er in voorraad zijn; zorgen dat iedereen veilig werkt en rekening houdt met het milieu; kennis over goederen en producten waarmee je in je werk te maken krijgt; omgaan met documenten die nodig zijn voor verzending en transport.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Bij verschillende bouwmarkten en andere (grote) winkels of winkelketens.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Kennismaking

Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
  • Kennismakingsbijeenkomst
  • Kennismakingsgesprek met de opleiding
Tijdens dit gesprek bespreken we wat jij verwacht van de opleiding, wat wij verwachten en of je nog extra ondersteuning nodig hebt. Dit doen we zodat je met de juiste verwachtingen aan je opleiding kunt beginnen.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.
 
MBO College Zuid - indicatie kosten BOL: volgt nog.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Commercie
Commercie
Leerweg BOL
Niveau 3|4
Verkoopspecialist
Verkoopspecialist
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Allround Commercieel Medewerker
Allround Commercieel Medewerker
Leerweg BOL
Niveau 3
Eerste Verkoper in de Praktijk
Eerste Verkoper in de Praktijk
Leerweg BOL
Niveau 3
Commercieel Medewerker Binnendienst
Commercieel Medewerker Binnendienst
Leerweg BOL
Niveau 3
Contactcenter Medewerker
Contactcenter Medewerker
Leerweg BBL
Niveau 3
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan