Entree Horeca, Bakkerij & Facilitair

Entree - 23110
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
1
1jr.
aug
jan
BBL 23110
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
1
1jr.
aug
jan
BOL 23110
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Heb je een vmbo-opleiding gevolgd en geen diploma behaald? Wil je meer leren op het gebied van Horeca, Bakkerij & Facilitair? Dan is deze algemene entree-opleiding voor jou de kans om door te stromen naar een mbo-opleiding op niveau 2 of naar werk. Daarnaast is er ruimte voor vaktechnische onderdelen, zowel op school als tijdens je stage of werk. Tijdens de opleiding maak je kennis met de drie uitstroomprofielen en kies je later in de opleiding een richting uit.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je begint met een algemene entree-opleiding waarbij je verschillende praktijklessen op school volgt. Ook werk je tijdens deze periode aan je basisvaardigheden.
Je werkt in kleine groepen en hebt een vast lesrooster. Je volgt lessen op school en loopt stage of werkt bij een erkend leerbedrijf. Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit vier onderdelen:
  • Beroepsvaardigheden (op school en stage)
  • Nederlands en rekenen
  • Loopbaan & burgerschap
  • Sport en cultuur
In de tweede helft van de opleiding kun je kiezen voor een richting die bij jou past. Je kan kiezen uit Brood & Banket, Kok, Gastheer/-vrouw of Facilitair. Natuurlijk begeleiden we je daarbij. Je gaat dan drie dagen per week stagelopen en volgt twee dagen lessen op school.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Bij de opleiding Entree Horeca, Bakkerij & Facilitair kun je kiezen uit de volgende uitstroomprofielen:
Entree Horeca (kok, gastheer/-vrouw)
Tijdens deze opleiding leer je de basis van koken en serveren. Als assistent kok maak je kennis met de voorbereidende werkzaamheden in de horeca. Dat kan in de keuken zijn, waar je groente en fruit wast, ingrediënten snijdt of lekkere broodjes maakt. Je werkt tijdens je opleiding ook in de bediening, of verricht baliewerkzaamheden.
Entree Brood & Banket
Als assistent help je de bakker bij het maken van brood- en banketbakkersproducten. Denk bijvoorbeeld aan appeltaarten en gebakjes. Je voert voorbereidende werkzaamheden uit en werkt de producten af. Je houdt van creativiteit en van precisiewerk. Goede hygiëne is belangrijk en daarom leer je netjes en schoon te werken.
Entree Facilitair
Als facilitair medewerker ben je de spil van organisaties en bedrijven. Jij zorgt ervoor dat een organisatie optimaal kan draaien. Je bent bezig met ondersteunende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan kleine onderhoud van gebouwen, werkzaamheden in de catering en het helpen bij de organisatie van evenementen.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Horecagelegenheden
  • Facility services (ondersteunende diensten) van allerlei bedrijven
  • Bakkerij
  • Bake-off afdeling van een supermarkt of winkel
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voor Entree heb je geen vooropleiding nodig. De entree-opleidingen zijn bedoeld voor leerlingen die geen diploma hebben behaald in het voortgezet onderwijs. Een intakegesprek of toets maakt deel uit van de toelatingsprocedure.
 

Lees verder
Welke speciale eisen zijn er?
  • Je hebt geen diploma voortgezet onderwijs
  • Je bent minimaal 16 jaar
  • Aanvullende eis bij BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Leermiddelen zoals boeken
  • Soms ook kosten voor overige materialen zoals bedrijfskleding
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Entree Horeca

Entree Horeca

Leerweg BOL
Niveau 1

Pagina inhoud

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze opleiding kun je hieronder je e-mailadres invullen.



Bedankt!

Check je e-mail voor meer informatie.

Brochure

Entree Horeca, Bakkerij & Facilitair Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan