Facilitair Manager Hospitality & Events

Facilitair leidinggevende - 25175
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
4
3jr.
sep
jan
BBL 25175
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
4
3jr.
aug
jan
BOL 25175
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Hou jij van afwisselend werk? Kun je goed organiseren en met mensen omgaan? En wil je graag leidinggeven? Meld je dan aan voor de opleiding Facilitair Manager Hospitality & Events. Deze opleiding hebben we samen met het bedrijfsleven ontwikkeld. Met een diploma van deze opleiding kun je bij veel verschillende soorten bedrijven terecht. Gastvrijheid en service staan altijd centraal in jouw werk.  

Je wordt opgeleid tot manager in de facilitaire dienstverlening. In dit beroep geef je leiding aan medewerkers die een ondersteunende functie hebben. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die werken bij de catering, receptie, schoonmaak of het onderhoud en beheer van gebouwen. Je kunt je ook specialiseren. Bijvoorbeeld in het organiseren van evenementen. Om goed leiding te kunnen geven, moet je het werk van je team ook zelf kunnen uitvoeren. Je lost problemen op en je improviseert als dat nodig is.  

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Facilitair Manager Hospitality & Events is beschikbaar als BOL-opleiding of BBL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang les en praktijk op niveau 4. Hoe lang de opleiding precies duurt, hangt af van je vooropleiding. Je ontwikkelt vaardigheden op het gebied van leidinggeven en managen. Dat doe je bij  bedrijven die zich bezighouden met gastvrijheid en service. Bijvoorbeeld hotels, evenementen en festivals. 
Je leert hoe je een team begeleidt en leiding geeft. Je organiseert en coördineert alle werkzaamheden. Je stelt financiële rapporten op. Is het erg druk of valt er een medewerker uit? Dan moet je dat werk ook zelf kunnen uitvoeren. Dat kunnen allerlei werkzaamheden zijn. Bijvoorbeeld in de catering, schoonmaak, het onderhoud of bij het ontvangen van gasten. Je hebt dus altijd heel afwisselend en verantwoordelijk werk. 
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Onderhoud en beheer bij bedrijven 
  • Organiseren van evenementen 
  • Catering tijdens evenementen en festivals 
  • Gasten ontvangen en informatie geven  
  • Leidinggeven aan een team 
  • Regelen van financiële processen en personeelszaken 
  • Algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Hotels
  • Gastvrijheidsbedrijven
  • Evenementenorganisaties
  • Festivals
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Welke vooropleiding heb je nodig?

Een van onderstaande eisen / vooropleidingen is voldoende om je aan te melden:

  • Vmbo-diploma g-/t-leerweg
  • Voor leerlingen met een kb-leerweg wordt individueel bij de intake beoordeeld of je toelaatbaar bent

Een intakegesprek of toets maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Lees verder
Welke speciale eisen zijn er?

Aanvullende eis voor de BBL-opleiding: werk hebben bij een erkend leerbedrijf.

Lees verder
Lees verder
  • Hbo - Associate Degree Facility Event Management
  • Hbo - Facility Management
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Leermiddelen zoals boeken, readers en overige materialen ±€ 550
  • Beroepskosten zoals werkkleding e.d. ±€ 125
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Docenten weten meer te vertellen dan alleen de theorie door hun eigen praktijkervaring.
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Evenementen Catering

Evenementen Catering

Leerweg BOL
Niveau 4
Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer

Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer

Leerweg BOL
Niveau 4
Hotelmanagement on the job / The College Hotel

Hotelmanagement on the job / The College Hotel

Leerweg BOL
Niveau 4
Manager Ondernemer Bakkersbedrijf 

Manager Ondernemer Bakkersbedrijf 

Leerweg BOL
Niveau 4
Gespecialiseerd Kok

Gespecialiseerd Kok

Leerweg BBL
Niveau 4
Gastronoom / sommelier

Gastronoom / sommelier

Leerweg BBL
Niveau 4

Pagina inhoud

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze opleiding kun je hieronder je e-mailadres invullen.



Bedankt!

Check je e-mail voor meer informatie.

Brochure

Facilitair Manager Hospitality & Events Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan