Hotelmanagement on the job / Van der Valk

Manager/ondernemer horeca - 25184
-
MBO College Centrum
Da Costastraat 60, Amsterdam
4
3jr.
aug
BOL 25184
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Jij kiest voor de opleiding Manager / Ondernemer Horeca omdat je wilt leidinggeven in een (middel) groot hotel of restaurant en gastvrijheid je in het bloed zit. Jij bent iemand die liever leert in de praktijk dan op school, dan is de opleiding Hotelmanagement on the job wat voor jou!

Geen theoretisch of praktisch onderwijs op school, maar onderwijs in de prachtige leeromgeving van een viersterren hotel. Er zijn nu twee mogelijkheden; The College Hotel in Amsterdam of het Van der Valk hotel in Sassenheim/Leiden. Training on the job noemen we dat!

Als je de opleiding hebt afgerond, kun je doorgroeien als teamleider of (afdelings)manager. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, dankzij jou loopt alles op rolletjes. Je bewaakt het budget, neemt personeel aan en bepaalt welke kant het bedrijf op gaat. Met het diploma Ondernemer / Manager Hotel & Restaurant kun je ook je eigen zaak beginnen of doorstuderen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding duurt in totaal drie jaar. Het onderwijsprogramma vindt plaats op de werkvloer van het hotel in een roulerend rooster. De theoretische ondersteuning wordt verzorgd door de docenten van het ROCvA. Vakanties worden in overleg met de school en het hotel individueel afgesproken. Deze zijn afwijkend van de schoolvakanties. Per tien weken ontvang je een rooster. Tijdens de opleiding loop je behalve stage in The College Hotel of het Van der Valk hotel ook in het buitenland stage. Kijk op The College Hotel of Van der Valk hotel/Sassenheim voor een sfeerimpressie.

In deze managementopleiding leer je stap voor stap wat het betekent om in een hotel te werken en leiding te geven. Je gaat aan de slag bij de verschillende afdelingen; zoals het restaurant, de keuken en de receptie. Hier wordt je geleerd welke kennis je nodig hebt, zodat je die direct kunt toepassen op de werkvloer. Verder leer je wat de juiste houding is ten opzichte van gasten en collega’s, hoe je een team aanstuurt, motiveert en begeleidt.
De overige afdelingen; personeelszaken, financiën, magazijnbeheer, sales & reserveringen en de directie zijn ook geïntegreerd in het onderwijsprogramma. Hierdoor krijg je inzicht hoe het er achter de schermen aan toegaat.

Hoe het beleid bepaald wordt ten aanzien van personeel, hoe het bedrijf logistiek en financieel georganiseerd wordt en hoe je het bedrijf in de markt zet. Daarnaast word je gecoacht in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Kennis en inzicht in de horeca en het horecabedrijf
  • Vaktechnische vaardigheden en uitvoerende werkzaamheden
  • Managementvaardigheden als bepalen en uitvoeren van beleid, leidinggeven en communicatie
  • Taalvaardigheden: Nederlands, Engels en als tweede moderne vreemde taal Spaans
  • Rekenen
  • Loopbaan en burgerschap
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Als leidinggevende in o.a. (internationale) hotels, restaurants, recreatiebranche, beurzen- en congresmarkten.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voldoe je aan een van deze voorwaarden? Of staat er een opleiding bij die je succesvol hebt afgerond? Meld je dan aan. We nodigen je uit voor een gesprek of een toets. Op basis van een positieve uitslag, neem je deel aan een selectiedag.

Lees verder
  • Havo-diploma
  • Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo
  • Vmbo-diploma kb-/g-/t-leerweg: met relevante vakken
Welke speciale eisen zijn er?
  • Leeftijd minimaal 16 jaar, voorkeur 18 jaar
  • Kennis over de hotellerie en / of horeca werkervaring
  • Pro-actieve houding
  • Zelfstandig
Lees verder
Lees verder
  • Een soortgelijke hbo-opleiding
  • Hbo - Hogere Hotelscholen
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap​
  • Leerjaar 1: leermiddelen zoals boeken, readers en overige materialen ±€ 750
  • Leerjaar 2: leermiddelen zoals boeken, readers en overige materialen ±€ 400
  • Leerjaar 3: leermiddelen zoals boeken, readers en overige materialen ±€ 400
  • Beroepskosten zoals bedrijfskleding ±€ 550
  • Voor de niet verplichte onderdelen van de opleiding (bijv. excursies) kan een extra bijdrage worden gevraagd
  • Je hebt een laptop nodig
  • Reiskosten
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Facilitair Manager Hospitality & Events

Facilitair Manager Hospitality & Events

Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Ondernemer / Manager Hotel & Restaurant

Ondernemer / Manager Hotel & Restaurant

Leerweg BOL
Niveau 4
Patissier

Patissier

Leerweg BBL
Niveau 4
Meewerkend Horeca Ondernemer

Meewerkend Horeca Ondernemer

Leerweg BOL
Niveau 4
Gastronoom / sommelier

Gastronoom / sommelier

Leerweg BBL
Niveau 4
Mbo-plus Hospitality Management

Mbo-plus Hospitality Management

Leerweg BOL
Niveau 4

Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze opleiding kun je hieronder je e-mailadres invullen.



Bedankt!

Check je e-mail voor meer informatie.
Geen open dagen voor deze opleiding

Brochure

Hotelmanagement on the job / Van der Valk Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan