Kok (Flex-opleiding)

Kok - 25180
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
2
2jr.
sep
BBL 25180
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Je hebt een havo- of vwo-diploma. Koken is je passie!

Vind je het leuk om je fantasie te gebruiken in de keuken? Meld je dan aan voor de opleiding Kok (Flex-opleiding. Als professioneel kok heb je veel kennis over allerlei gerechten en technieken. Je kunt goed in een team en onder tijdsdruk werken. Je kunt goed met mensen omgaan en onder tijdsdruk werken. Je verwent gasten met een zelfgemaakte maaltijd tijdens een avondje uit. Je vindt het geen probleem dat je vaak moet werken als andere mensen vrij zijn.

Nadruk van de opleiding ligt bij de praktische vaardigheden van het koken. De theorie maak je je met name eigen door zelfstudie.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Dit is een flex-opleiding. Dat betekent dat ze flexibel is opgezet. We houden rekening met jouw hoge tempo en je grote motivatie. We kijken samen met jou wat je al kunt en weet. Zo wordt dit een opleiding die precies bij jou past.

De opleiding Kok (Flex-opleiding) is beschikbaar als BBL-opleiding. Je krijgt les en praktijk op niveau 2. Tijdens de opleiding doe je veel kennis op over ingrediënten en hoe je ze klaarmaakt. Je leert technieken die je meteen kunt toepassen tijdens je stage of in je leerbedrijf.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Voorbereiden van gerechten, ingrediënten klaarzetten en snijden
  • Klaarmaken van gerechten onder leiding van een zelfstandig werkend kok of chef-kok
  • Beheren van de keukenvoorraad
  • Algemene vakken zoals rekenen, Nederlands en Engels
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Restaurants
  • Hotels
  • Catering of bedrijfskeuken
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Welke vooropleiding heb je nodig?
Een intakegesprek of toets maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Een van onderstaande eisen / vooropleidingen is voldoende om je aan te melden:

  • Havo-diploma
  • Overgangsbewijs naar 5 havo
  • Vwo-diploma
Lees verder
  • Diploma's en/of certificaten en/of (werk-)ervaring ter beoordeling van de toelatings- en/of plaatsingscommissie
  • Verkoper Detailhandel
  • Vmbo-diploma kb-/g-/t-leerweg
Welke speciale eisen zijn er?
  • Leeftijd: minimaal 16 jaar
  • Aanvullende eis bij BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf

Aan te raden vakken in je vooropleiding
  • Economie
  • Engels / English
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Leermiddelen zoals boeken, readers en overige materialen € 400
  • Beroepskosten zoals werkkleding e.d. € 250
  • Je betaalt soms een extra bijdrage. Bijvoorbeeld voor een excursie
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Medewerker Facilitaire Dienstverlening

Medewerker Facilitaire Dienstverlening

Leerweg BOL
Niveau 2
Gastheer / -vrouw

Gastheer / -vrouw

Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Koksopleiding in de praktijk - Het Amsterdamse Proeflokaal

Koksopleiding in de praktijk - Het Amsterdamse Proeflokaal

Leerweg BOL
Niveau 2
Uitvoerend Bakker

Uitvoerend Bakker

Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Gastheer / -vrouw in de praktijk - Het Amsterdamse Proeflokaal

Gastheer / -vrouw in de praktijk - Het Amsterdamse Proeflokaal

Leerweg BOL
Niveau 2
Facilitair Medewerker Hospitality & Events

Facilitair Medewerker Hospitality & Events

Leerweg BOL/BBL
Niveau 2

Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze opleiding kun je hieronder je e-mailadres invullen.



Bedankt!

Check je e-mail voor meer informatie.
Meld je aan