Koksopleiding in de praktijk - Het Amsterdamse Proeflokaal

Kok - 25180
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
2
2jr.
aug
BOL 25180
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Vind je koken erg leuk en gebruik je graag je fantasie in de keuken? Ben je iemand die liever leert in de praktijk dan op school? Dan is deze koksopleiding echt wat voor jou! Met de nieuwe praktijkgerichte opleiding kok leer je de fijne kneepjes uitsluitend in het bedrijf. Praktijk en theorie op de werkvloer. Onderwijs in de praktijk. In een leeromgeving van een echt horeca bedrijf.

De koksopleiding in de praktijk gaat van start in Het Amsterdams Proeflokaal, Theater voor Smaak, Beleving & Educatie op het Stadionplein in Amsterdam. Een ontmoetingsplek waar iedereen de smaak van Amsterdam kan proeven.  

Dit geheel nieuwe horecabedrijf met open keukens en een tweetal opleidingskeukens biedt jou de gelegenheid om alle fijne kneepjes van het vak te leren.  Op de begane grond bevindt zich het restaurant met proeftafels. 

In de keuken van het restaurant maak je kennis met de verschillende smaken die Amsterdam rijk is: van traditionele Amsterdamse gerechten tot de internationale keuken. Je kookt altijd met verse producten van het seizoen. Het Amsterdams Proeflokaal werkt samen met veel grote leveranciers. Deze bedrijven leveren vaak een bijdrage aan jouw lesprogramma.  Zo leer je het vak moeiteloos in de praktijk!

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je wordt 5 dagen per week opgeleid op jouw werkplek. Je gaat niet naar school, want de docenten van opleiding komen voor sommige vakken naar je toe. Training on the job noemen we  dat!
De opleiding duurt in totaal twee jaar. Het onderwijsprogramma vindt plaats op de werkvloer van het hotel/restaurant in een roulerend rooster. De theoretische ondersteuning wordt verzorgd door de docenten van het ROCvA. Vakanties worden in overleg met de school en het Amsterdams proeflokaal individueel afgesproken. Deze zijn afwijkend van de schoolvakanties.
 
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Warenkennis, materialenkennis, technieken, veiligheid en hygiëne
  • Voorbereiden van gerechten, ingrediënten klaarzetten en snijden 
  • Klaarmaken van gerechten onder leiding van een kok  
  • Inventariseren van de keukenvoorraad 
  • Algemene vakken zoals rekenen, Nederlands en Engels
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Restaurants
  • Hotels
  • Catering of bedrijfskeuken

Kijk op hetamsterdamseproeflokaal.nlvoor een sfeerimpressie.

 

Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakkingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Je hebt boeken, readers en andere leermiddelen nodig. Dit kost ongeveer € 400
  • Je hebt soms extra spullen nodig, zoals bedrijfskleding en messen. Dit kost ongeveer € 250
  • Je betaalt soms een extra bijdrage. Bijvoorbeeld voor een excursie
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Facilitair Medewerker Hospitality & Events

Facilitair Medewerker Hospitality & Events

Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Uitvoerend Bakker

Uitvoerend Bakker

Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Kok

Kok

Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Kok (Flex-opleiding)

Kok (Flex-opleiding)

Leerweg BBL
Niveau 2
Medewerker Facilitaire Dienstverlening

Medewerker Facilitaire Dienstverlening

Leerweg BOL
Niveau 2
Gastheer / -vrouw in de praktijk - Het Amsterdamse Proeflokaal

Gastheer / -vrouw in de praktijk - Het Amsterdamse Proeflokaal

Leerweg BOL
Niveau 2

Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.

Er is een profiel voor je aangemaakt

In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.

Brochure

Koksopleiding in de praktijk - Het Amsterdamse Proeflokaal Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan