Leidinggevende Horeca bij BHG

Leidinggevende keuken - 25181

MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
3 jr.
aug '22
BBL 25181
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Bevlogen, hartelijk en gastvrij, dat ben jij! Ben jij iemand die liever in de praktijk en op de werkvloer leert, zowel in de keuken als in de bediening? Ambieer jij uiteindelijk een leidinggevende functie in de horeca? Dan past deze gecombineerde opleiding niveau 4 Leidinggevende keuken/bediening perfect bij jou! Deze nieuwe Horeca & Facility-opleiding is een co-creatie van MBO College Hilversum en Brothers Horeca Groep (BHG).

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je volgt een BBL-opleiding, waarbij je vier dagen werkt bij het leerbedrijf en één dag naar school gaat voor theorie. Vanaf de eerste dag word je, zowel in het bedrijf als op school, begeleid door erkende leermeesters en ervaren docenten.

Je volgt een individueel maatwerktraject, waarin jouw ontwikkeling centraal staat en jouw leerroute bepaald wordt. Er zijn op verschillende momenten uitstroommogelijkheden op opleidingsniveau; bijvoorbeeld met een startkwalificatie niveau 2 en een keuze tussen keuken of bediening. Bij succesvolle afronding van de opleiding biedt BHG jou zelfs een baangarantie aan bij één van hun bedrijven!
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Vanuit de basis ontdek je het beroep en leer je de juiste vaardigheden in de keuken en bediening, onder begeleiding van ervaren leermeesters. Zo zet je de eerste stappen op de werkvloer samen met jouw collega’s en leer je uiteindelijk zelfstandig te kunnen werken binnen een team. Uiteindelijk ligt de nadruk op het leidinggeven in een horecabedrijf.

Tijdens je lesdag krijg je theorieles in keuken en bediening, Nederlands, Engels, rekenen, management, loopbaan & burgerschap en projecten. Daarnaast versterken keuzedelen jouw persoonlijke portfolio. Ook zijn er regelmatig workshops, gastlessen en excursies. De lessen die je op school krijgt, sluiten aan bij jouw werkzaamheden in de praktijk. Gedurende de opleiding zijn er op diverse momenten en niveaus examens op het gebied van:
  • Bereiden en serveren van gerechten en dranken
  • Voorraadbeheer
  • Voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • Vernieuwen en verbeteren van de dienstverlening in de keuken en bediening
  • Leidinggeven op de werkvloer
Praktische examens vinden plaats binnen het bedrijf.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Als je de opleiding hebt afgerond, dan ben je een allround medewerker met leidinggevende kwaliteiten. Je kunt doorgroeien binnen BHG met 19 vestigingen in Midden-Nederland. Binnen de bedrijven zijn verschillende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als professional. Met het diploma 'Leidinggevende keuken en bediening' kun je doorstuderen aan het hbo.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
  • Vmbo Kader, TL en hoger. En op basis van werkervaring, motivatie, leeftijd en achtergrond.

Kennismaking
Bij genoeg aanmeldingen doen we een groepsactiviteit.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Je gaat in dienst bij BHG en krijgt een salaris conform horeca-cao. Zij betalen (naast je salaris) ook je kleding, boeken en de materialen die je nodig hebt. De enige investeringen van jouw kant zijn de aanschaf van een laptop, reiskosten en wettelijk collegegeld (>18 jaar).
 

Algemene info

Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over soorten kosten
 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Hotelmanagement on the Job
Hotelmanagement on the Job
Leerweg BOL
Niveau 4
Koken (Flex-opleiding)
Koken (Flex-opleiding)
Leerweg BBL
Niveau 4
Facilitair Manager on the Job - House of Hospitality (i.s.m. ROC TOP)
Facilitair Manager on the Job - House of Hospitality (i.s.m. ROC TOP)
Leerweg BOL
Niveau 4
Business Events
Business Events
Leerweg BOL
Niveau 4
Guest Experience Manager
Guest Experience Manager
Leerweg BOL
Niveau 4
Boulanger
Boulanger
Leerweg BBL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Leidinggevende Horeca bij BHG Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan