AV-Mediatechnologie

AV-specialist - 25194
Sector:
ICT
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
3jr.
jan
aug
BOL 25194
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

De vraag naar IT-specialisten was nog nooit zo groot. Binnen nu en twee jaar komt Europa 1 miljoen IT-specialisten tekort! De Nederlandse media-industrie behoort gelukkig tot één van de meest vooruitstrevende ter wereld. Nergens wordt meer ontwikkeld en geïnnoveerd op het gebied van TV-producties, studio-automatisering, TV-formats en de verwerking van video content. Ontwikkelingen zijn kansloos zonder de achterliggende IT-technologie, netwerken en wizz kids. Kijk voor meer informatie op www.ikkiesmedia.nl

Hoe ziet de opleiding eruit?

Kies je voor Media Technologie, dan start je in het eerste jaar in een breed Media basisjaar. In dit jaar leer je de basisprincipes van camera, licht, geluid, montage, beeldtechniek, vormgeving, animatie en diverse media-softwarepakketten.

Je ontdekt welke banen er allemaal zijn achter de schermen binnen de media-industrie. We organiseren in samenwerking met de grote bedrijven als NEP, United en andere mediabedrijven in Hilversum workshops, meeloopdagen en lessen. Hierdoor kom je er achter wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je hart ligt.

Aan het einde van het eerste jaar maak je de keuze richting Media Technologie. Het tweede jaar start met een stage zodat je in de praktijk ervaring opdoet. Daarna kom je terug naar school en gaan we o.a. met de keuzedelen de diepte in op het gebied van media technologie. In het derde jaar vervolgen we dit en het laatste half jaar ga je weer op stage. In deze stage doe je de laatste praktijkervaring op zodat je daarna aan het werk kunt gaan of door gaat leren. Je opleiding sluit je af met een praktijkexamen wat in samenwerking met het werkveld opgezet wordt.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

MBO College Hilversum is, in samenwerking met NEP (het grootste mediatechnologie bedrijf ter wereld!), de nieuwe specialisatie AV-Mediatechnologie gestart. Een mbo-opleiding op niveau 4, voor jongeren bij wie IT-systemen, netwerken en nieuwsgierigheid naar de nieuwste mediatechnieken in het DNA zitten. Tijdens deze specialisatie leer je onder meer hoe je een media IT-systeem bouwt, hoe web content, social media content en live video streaming de nieuwe manier van televisie kijken mogelijk maakt. Na afloop van de opleiding weet je precies hoe montagesystemen, transcoders, content distributienetwerken, datacenters en play-out systemen werken. Je kunt tv-makers ondersteunen en zorgt dat alle programma’s op tijd op TV en internet te zien zijn.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

 • Multimediabedrijven
 • Audiovisuele bedrijven
 • Postproductie bedrijven
 • Facilitaire bedrijven
 • Omroepen
 • Overheidsinstellingen
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. 

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Tijdens je kennismaking wordt gevraagd een eigen gemaakt filmpje aan te leveren. Op basis daarvan wordt gekeken of deze creatieve opleiding bij je past.
Lees verder
 
Lees verder
Lees verder
 • Hbo - Filmacademie
 • Hbo - Hogeschool voor de Kunsten
Lees verder
 • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 • Leermiddelen zoals boeken, readers en overige materialen
 • Je hebt een laptop of tablet nodig (meer informatie ontvang je na inschrijving)
 • Voor de niet verplichte onderdelen van de opleiding kan een extra bijdrage worden gevraagd
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Applicatieontwikkelaar
Applicatieontwikkelaar
Leerweg BOL
Niveau 4
ICT-beheerder
ICT-beheerder
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Netwerkbeheerder
Netwerkbeheerder
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Medewerker Beheer ICT
Medewerker Beheer ICT
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan