Verkoopadviseur Wonen

Verkoopadviseur - 25154
Online Voorlichting (webinar) voor deze opleiding:
» MBO College Zuid - Verkoopadviseur Wonen & Verkoopspecialist Mode
MBO College Zuid
Ruysdaelstraat 67, Amsterdam
3
2jr.
aug '21 Vol
BOL 25154
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Gaat jouw hart sneller kloppen van een mooie designbank of een mooi ingericht interieur? En wil je later in een woonwinkel werken? Kies dan voor de opleiding Verkoopadviseur Wonen! Met dit diploma kun je als verkoopadviseur aan de slag in een woonwinkel. Bijvoorbeeld in een trendy designzaak in een dure winkelstraat. Of bij grote ketens als Gamma, Leen Bakker of bij een vintage woonwinkel midden in de stad. Het is ook mogelijk om na deze opleiding door te leren aan een opleiding op niveau 4. 
 
Met jouw kennis over interieurs kun je elke klant én collega uitstekend adviseren. Dankzij jou is de winkel netjes en overzichtelijk ingericht. Je zorgt natuurlijk voor een verrassende presentatie van alle meubels en accessoires. Je bent een echte professional met een commerciële instelling. Bij alles wat je doet, bekijk je hoe je de verkoop en de service aan klanten kunt verbeteren.  

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Verkoopadviseur Wonen is een BOL-opleiding aan het Jan des Bouvrie College. Dit is een kleine school met een mooie binnentuin. Hier krijgen ongeveer 400 studenten les. Doordat de opleiding klein is, heb je ook veel persoonlijk contact met andere studenten en docenten. 

Je krijgt 2 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 3. Je leert alles over interieurinrichting en ondernemen. Naast de interieurvakken krijg je bijvoorbeeld les in bedrijfseconomie en marketing. Maar er is ook aandacht voor algemene vakken als Nederlands, Engels en rekenen. Je loopt stage bij een leerbedrijf waar je alles wat je geleerd hebt kunt toepassen, maar natuurlijk ook nog veel meer leert. 

Onze opleiding werkt veel samen met de Jan des Bouvrie Studio. De medewerkers van deze studio geven regelmatig gastlessen. Je maakt ook kennis met vakmensen en bedrijven met wie Jan des Bouvrie samenwerkte. Zo leer je wat de nieuwste ontwikkelingen en trends zijn in de interieurbranche.  
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

 • Klanten adviseren en verkoopgesprekken voeren 
 • Afrekenen van aankopen 
 • Artikelen in ontvangst nemen en opslaan 
 • Trends in woord en beeld presenteren 
 • Inrichten van de winkelruimte en etalages 
 • Presenteren van meubelen en accessoires 
 • Stylen van interieurs
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

 • Woonwinkel 
 • Woonafdeling van een warenhuis
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

 

Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. 

Kennismaking 
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over. 
 • Bijwonen voorlichting
 • Inleveren opdracht wonen 
 • Inleveren kennismakingsdossier, inclusief mentorformulier
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
 • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Zuid - indicatie kosten BOL: € 535, exclusief verplichte laptop. 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Verkoopspecialist Mode
Verkoopspecialist Mode
Leerweg BOL
Niveau 3
Pagina inhoud