Luchtvrachtmedewerker Warehouse DHL on the Job

Logistiek medewerker - 25774

Sector:
Luchthaven
MBO College Airport
Diamantlaan 29, Hoofddorp
2
1 jr.
aug 2023
BOL 25774
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Wil jij graag aan de slag in de internationale omgeving van de luchtvrachtafhandeling? Ben je flexibel, behulpzaam en weet je van aanpakken? Dan is een baan als Luchtvrachtmedewerker Warehouse iets voor jou!

Als Luchtvrachtmedewerker Warehouse vervul je een belangrijke rol in het logistieke proces. Je zorgt ervoor dat goederen in een warehouse op de juiste plek terechtkomen en weer tijdig worden klaargemaakt voor verdere verzending. 

Bij de uitvoering van je werkzaamheden maak je gebruik van heftrucks en diverse laadsystemen. Je werkt met temperatuur gekoelde goederen, waardevolle goederen en gevaarlijke stoffen. Het is belangrijk om snel en nauwkeurig te kunnen werken en veiligheidsprocedures goed op te volgen.

Je werkt vaak samen in een vaste ploeg collega’s. Daarnaast heb je veel contact met collega’s van andere afdelingen en met chauffeurs. Voor dit beroep moet je dus klantvriendelijk zijn en goed kunnen omgaan met mensen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je kiest voor een opleiding ‘on the job’ omdat je iemand bent die van aanpakken houdt. Liever start je meteen ergens en leer je al doende. Geen theoretisch of praktisch onderwijs op school dus, maar onderwijs in de prachtige leeromgeving van een bedrijf.

In samenwerking met DHL Global Forwarding bieden wij je de mogelijkheid om binnen 1 jaar ‘on the job’ te worden opgeleid tot Luchtvrachtmedewerker Warehouse. Je leert het vak in de praktijk samen met medestudenten bij een van de grootste logistieke bedrijven in Nederland.

In twee Warehouses (20.000 m2) leer je stap voor stap alles over het werken met luchtvracht. Ook de theorielessen volg je op locatie. Deze worden gegeven door docenten van MBO College Airport. Doordat alle lessen op de locatie van DHL Global Forwarding worden gegeven, sluiten ze maximaal aan op de praktijk.

Dit is een specifiek traject binnen de reguliere opleiding (Logistiek Medewerker). Na het succesvol afronden van deze opleiding krijg je het diploma Logistiek Medewerker.

Over DHL
DHL is internationaal één van de grootste organisaties in logistiek. Wereldwijd werken er meer dan 600.000 medewerkers, verdeeld over meer dan 220 landen en gebieden. DHL biedt nationale en internationale verzendmogelijkheden voor goederen, pakketten en documenten. Zoals expres- en pakketzendingen, lucht- en zeevracht, transport via de weg en het spoor en supply chain management.

DHL Global Forwarding is specialist in vervoer van goederen per luchtvracht- en zeetransport. Met GoGreen-transportmogelijkheden wordt actief bijgedragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. DHL hecht veel waarde aan diversiteit. Binnen DHL werken mensen van alle genders, leeftijden, persoonlijkheden en culturele achtergronden, allemaal met hun eigen vaardigheden en ervaringen. Door samen te werken in vertrouwen levert iedereen een bijdrage aan het gezamenlijke succes.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Naast algemene vakken als Nederlands, rekenen en burgerschap komen onder meer de volgende onderdelen aan bod tijdens de opleiding: ontvangst en het opslaan van goederen, het afbreken van vliegtuigplaten, invullen en controleren van vrachtpapieren, inscannen van vracht in het transportmanagementsysteem, verzamelen en klaarzetten van goederen voor transport, kennis over het werken met temperatuur gekoelde en bederfelijke goederen, kennis over veiligheidsprocedures en het werken met gevaarlijke goederen, kennis over milieubewust werken, kennis over het op de juiste manier laden en lossen van goederen, afvoeren van verpakkingsmateriaal en het opgeruimd houden van een warehouse, besturen en bedienen van een heftruck.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Logistieke bedrijven, warehouses, afhandelaren, groothandels en distributiecentra.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Voor deze opleiding is een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) nodig, die via DHL wordt aangevraagd. Voorwaarden om een VGB te krijgen zijn: onbesproken gedrag, niet in aanraking geweest met justitie, 10 jaar aaneengesloten verblijf in Nederland, Nederlands paspoort of verblijfsvergunning in combinatie met buitenlands paspoort.

Kennismaking
Een intakegesprek bij DHL maakt deel uit van de toelatingsprocedure voor deze opleiding.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.
 
MBO College Airport - indicatie kosten BOL: € 264,-, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Luchtvrachtmedewerker - dnata
Luchtvrachtmedewerker - dnata
Leerweg BBL
Niveau 2
Luchtvrachtmedewerker Warehouse
Luchtvrachtmedewerker Warehouse
Leerweg BOL
Niveau 2
Airport Hospitality & Facility Services
Airport Hospitality & Facility Services
Leerweg BOL
Niveau 2
Facilitair Medewerker Luchthaven
Facilitair Medewerker Luchthaven
Leerweg BOL
Niveau 2
Luchthavenbeveiliger 2
Luchthavenbeveiliger 2
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Brochure
Luchtvrachtmedewerker Warehouse DHL on the Job Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan

:

Storing telefonie

Let op: door een storing zijn wij op dit moment telefonisch niet bereikbaar.

We hopen het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen. In geval van nood of gevaar kun je bellen met ons noodnummer 026 372 4400.