Steward / Stewardess 2-jarig traject

Luchtvaartdienstverlener - 25363
Sector:
Luchthaven
MBO College Airport
Opaallaan 25, Hoofddorp
4
2jr.
jan
aug
BOL 25363
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Hou je van culturen? Kun je goed met mensen omgaan, ook onder moeilijke omstandigheden? Dan is de opleiding Steward / Stewardess misschien iets voor jou. Als Steward of Stewardess heb je een verantwoordelijke en veeleisende baan. Zo krijg je in je werk te maken met strenge veiligheidseisen. Je let erop dat iedereen zich daaraan houdt. Als dat niet zo is, grijp je in. Jij houdt de controle in alle situaties. Het is in dit werk belangrijk dat je gastvrij, creatief en behulpzaam blijft. Ook als je al lang onderweg bent. Vaak werk je op momenten dat andere mensen vrij zijn, want de luchtvaart gaat 24 uur per dag door.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De flex-opleiding Steward/Stewardess is fulltime. Naast de theorielessen krijg je les in unieke praktijklokalen, zoals een check-in lokaal en een vliegtuigcabine. Tijdens de opleiding werk je aan thema’s, alleen of in groepjes. Zo ontwikkel je vaardigheden die belangrijk zijn voor een beroep in de luchtvaart. 

Het is ook belangrijk dat je goed Nederlands en Engels spreekt. Je krijgt ook nog een extra moderne vreemde taal in je opleiding. Wat je leert kun je snel in de praktijk brengen. Tijdens de opleiding volg je ook meerdere stages op Schiphol. De vakken bereiden je goed voor op een beroep in de luchtvaart. Je krijgt o.a. les in luchtvaartkunde, communicatie, cabinetraining en het inchecken van passagiers. Jouw vooropleiding, werkervaring, leeftijd en kennis van Engels en een 2e moderne vreemde taal bepalen de lengte van jouw traject. Je start in een basis periode van 6 tot 8 weken, waarin je kunt laten zien wat jouw talenten zijn. Zo kunnen wij het juiste studieadvies opstellen. Heb je weinig of geen stage- of werkervaring en nog niet voldoende vaardigheid in de talen, dan bestaat de mogelijkheid om een stage te doen in het buitenland (18+). Dat is goed voor je laten.

Onze studenten kunnen o.a. naar Cyprus, Gran Canaria, Brussel of Berlijn. Zijn jouw vaardigheden allemaal al op het juiste niveau dan kun je direct aan de gang met het examenprogramma en je keuze voor de eindstage bij een bedrijf op de luchthaven, zoals KLM, TUI, Swissport, Menzies, Transavia of Axxicom.

Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Wij leren je kritisch naar jezelf te kijken en flexibel te zijn in alle situaties. In je werk worden steeds wisselende vaardigheden van je verwacht. Daar passen wij ons onderwijs op aan. Wij kijken goed naar jou als  student. Wat wil en kun jij? Wij ondersteunen jouw leerontwikkeling zo zorgvuldig mogelijk. Daar heeft jouw studieloopbaanbegeleider een hoofdrol in. We werken met de volgende thema’s:
  • Introductie, commerciële vaardigheden, omgangskunde, flight safety & crew health precautions en culturen & gastvrijheidskunde
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Luchtvaartmaatschappijen, op luchthavens als grondsteward(ess), op internationale treinen of cruiseschepen.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.
Lees verder
Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen die voortvloeien uit de eisen van de luchtvaartbranche. Deze eisen hebben betrekking op je fysieke geschiktheid en zijn als volgt:
  • lengte dames: min. 1.60 m – max. 1.85 m / lengte heren: min. 1.70 m – max. 1.90 m
  • goede lichamelijke conditie
  • gezichtsvermogen: maximaal +5/-5
  • zwemdiploma A
Als je bij deze opleiding stage gaat lopen wordt er door de werkgevers een VOG (VGB) gevraagd. Als je deze niet kunt krijgen, betekent dit dat je geen stage kunt lopen en daardoor de opleiding moet beëindigen. Kijk voor meer informatie op de website van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.  
  • check of je in aanmerking komt voor een Schipholpas
  • invullen intakeboekje (hierin kun je eventuele begeleidingsbehoeftes of leerhandicaps in aangeven)
  • kennismakingsbijeenkomst: controle bovenstaande eisen, groepsopdracht, opdracht met luchtvaartcodes en kennismakingsgesprek
Luchtvaartmaatschappijen hanteren de volgende uniformvoorschriften: geen zichtbare tatoeages of piercings, geen tandversiering, geen hoofdbedekking.
Lees verder
Hbo - Communicatie, Hbo - Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO), Hbo - Hotelschool
Lees verder
Lees verder
Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (Voor het leerjaar 2016-2017 was het lesgeld € 1137). Je hebt boeken, readers en andere leermiddelen nodig. Dit kost ongeveer € 300. Representatieve uniforme kleding is vereist.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Aviation Operations Officer

Aviation Operations Officer

Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair Manager Luchthaven

Facilitair Manager Luchthaven

Leerweg BOL
Niveau 4
Vliegtuigonderhouds-technicus Mechanica

Vliegtuigonderhouds-technicus Mechanica

Leerweg BOL
Niveau 4
Steward / Stewardess

Steward / Stewardess

Leerweg BOL
Niveau 4
Steward / Stewardess 1-jarig traject

Steward / Stewardess 1-jarig traject

Leerweg BOL
Niveau 4
Steward / Stewardess - TUI

Steward / Stewardess - TUI

Leerweg BOL
Niveau 4

Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.

Er is een profiel voor je aangemaakt

In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze opleiding kun je hieronder je e-mailadres invullen.Bedankt!

Check je e-mail voor meer informatie.

Brochure

Steward / Stewardess 2-jarig traject Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan