Dance Music & Events Examenjaar

Wil jij werken in de Dance Industrie, kom je graag op festivals en ben je een aanpakker? Dan is het Dance Music & Events Examenjaar iets voor jou!

Aan de slag in de dance industrie?

Wil jij werken in de Dance Industrie, kom je graag op festivals en ben je een aanpakker? 
Dan is het Dance Music & Events Examenjaar iets voor jou!

De Dance Industrie is een van de snelst groeiende creatieve bedrijfstakken in Nederland en belangrijk voor Amsterdam. Amsterdam en festivals horen bij elkaar. Binnen deze industrie komt er steeds meer werk, onder andere in de marketing, promotie en productie. The School Of House en het ROC van Amsterdam hebben daarom het Dance Music & Events Examenjaar ontwikkeld. Een unieke afsluiting van je opleiding Medewerker Evenementenorganisatie of Medewerker Marketing & Communicatie die deuren voor je opent in de wereld van de Dance!

Je behaalt naast je reguliere diploma een extra certificaat. Zo laat je je toekomstige werkgever zien dat je gespecialiseerde kennis hebt op het gebied van Dance Events. Met de kennis en vaardigheden die je tijdens dit jaar opdoet, ben je klaar om als young professional aan de slag te gaan als marketeer, event producer of communicatiemedewerker. 
Lees verder

Het Examenjaar

Het examenjaar bestaat uit 7 onderdelen; Marketing, Economie, Nederlands, Engels, Creatie, Algemene Dance & Events en Productiekennis. Deze onderdelen zijn verdeeld in generieke en specifieke vakken. De generieke vakken worden gegeven door de docenten van het ROCvA en de specifieke vakken worden gegeven door The School of House en professionals uit de business.
 
Lees verder

Tijdsindeling van het jaar

Het jaar start in september 2016 en gaat door tot september 2017*. De vakantieperiodes komen niet helemaal overeen met het reguliere examenjaar. De kerstvakantie duurt langer. Samen met je stagebedrijf overleg je je vakanties voor het tweede deel van het jaar.

*Wil je na deze opleiding door naar het hbo? Dan wordt een regeling getroffen zodat je de hbo-instelling op tijd je reguliere niveau 4-diploma kan laten zien. Vanzelfsprekend moet je dan natuurlijk wel al je vakken positief hebben afgerond. 
 
Lees verder

Leslocaties

De lessen vinden plaats op MBO College Zuid, Het Nachtlab en in de Adam Toren.
Naast het volgen van theoretische lessen bezoek je vanuit de verschillende vakken de praktijk. Denk aan de organisaties van Dekmantel, Loveland, Valhalla, De School en de Warehouse Elementenstraat.
Lees verder

Stages na je studie

Na het Dance Music & Events Examenjaar ontvang je het mbo 4-diploma Medewerker evenementenorganisatie of Medewerker marketing & communicatie én een Dance Music and Event Lab certificaat. Je kunt aan de slag als marketeer, event producer of communicatiemedewerker in de Dance Industrie.
 
Lees verder

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot het examenjaar Dance Music & Events Examenjaar moet je het tweede jaar van de opleiding medewerker Evenementenorganisatie of Medewerker Marketing en Communicatie succesvol hebben afgerond. Voorafgaand aan je officiële inschrijving vindt een kennismaking plaats.
Lees verder

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Irheen de Vries:
Tel: 06-55357836
E-mail: i.devries2@rocva.nl
In juni volgt een informatieavond voor studenten, ouders en begeleiders. 
 
Lees verder

Aanmelden

Is het Dance Music & Event examenjaar echt iets voor jou? Meld je dan aan door het aanmeldformulier (verkrijgbaar bij flowburo of in de klas) in te vullen en samen met je motivatie in te leveren bij je docent of bij het flowburo. Je wordt dan op de hoogte gehouden en uitgenodigd voor een kennismaking.
 
Lees verder