Mediavormgever - Interaction Designer

Mediavormgever - 25633
Online Voorlichting (webinars) voor deze opleiding:
» MBO College Hilversum - Algemene Mediachat
» MBO College Hilversum - Mediavormgever
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
3-4jr.
aug 10
Aantal plaatsen:
10
BOL 25633
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Als Interaction Designer kan je media-uitingen koppelen aan beleving en interactiviteit. Je bent voornamelijk gericht op het ontwerpproces. Je produceert media die in dienst staan van de eindgebruiker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een app, website of de vormgeving van een smartphone-menu. In je vrije tijd zit je uren achter de computer om nieuwe software onder de knie te krijgen en je bent op de hoogte van de laatste trends en technologie. Deze specialisatie valt onder diplomaprofiel Mediavormgever.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Een media-opleiding stel je zelf samen. Je bepaalt samen met je coach welke modules je nodig hebt en wanneer je deze volgt. Zo volgt iedere student zijn eigen route naar zijn eigen einddoel. De opleiding bestaat uit een brede algemene basis waarin je de beginselen van het vak mediavormgeving leert door middel van vakinhoudelijke lessen en projecten.

Naarmate de opleiding vordert komt de focus steeds meer op de door jou gekozen specialisatierichting Interaction Designer te liggen. Door het volgen van modules op het gebied van Interaction Design kun je je verder ontwikkelen in de door jou gewenste specialisatierichting. Daarnaast volg je de examenvakken Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap.

Als je eraan toe bent, dan ga je stage lopen. Je bepaalt samen met je coach waar je dat gaat doen en in welke vorm. Zo kun je een lang blok stage lopen, meerdere korte blokken of een lintstage waarbij je bijvoorbeeld drie dagen per week stage loopt en ook nog twee dagen per week naar school kunt gaan.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je hoe je verschillende teken- en ontwerptechnieken toepast en hoe je je ideeën uitwerkt op de computer. Je leert binnen alle vakken over beeldende aspecten als licht, kleur en compositie. Je leert de belangrijkste software te gebruiken, zoals Cinema 4D, InDesign, Illustrator, Animate, Photoshop, After Effects, Premiere en Adobe XD. Naarmate de focus meer op je specialisatie komt te liggen, ga je met dat laatste programma ook steeds intensiever aan de slag. Daarnaast leer je ook meer over coderen, webtechnieken, interfacedesign en UX-design. Je maakt veel eigen projecten om zo veel mogelijk ervaring op te doen.

De docenten zijn zelf ook ervaren beroepsbeoefenaars. Ze stimuleren je in je ontwikkeling door je te laten werken aan actuele beroepstaken, je eigen portfolio, je professionele identiteit én je ondernemersvaardigheden. Tijdens de opleiding is ook veel aandacht voor coaching. Iedere student krijgt een persoonlijke coach aangewezen.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Als Interaction Designer kun je werkzaam zijn voor de meeste uiteenlopende organisaties binnen de creatieve sector. Bij bijna elk bedrijf speelt de gebruikerservaring bij websites, softwareprogramma's en andere interactieve toepassingen (zoals apps en games) een belangrijke rol. Vaak maak je deel uit van het ICT-team binnen de organisatie en vorm je de schakel tussen technici, creatievelingen en eindgebruikers.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Voor deze opleiding gelden speciale toelatingsvoorwaarden.
 
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Tijdens je kennismaking wordt gevraagd een werkstuk (portfolio) aan te leveren. Deze opdracht moet voldoende zijn. Zo wordt gekeken of deze creatieve opleiding bij je past.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.

MBO College Hilversum - indicatie kosten BOL: € 515, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
AV-Specialist
AV-Specialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Mediavormgever - Motion Graphic Designer
Mediavormgever - Motion Graphic Designer
Leerweg BOL
Niveau 4
Signspecialist
Signspecialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Producer Social Media
Producer Social Media
Leerweg BOL
Niveau 4
Videoclipmaker
Videoclipmaker
Leerweg BOL
Niveau 4
Editor
Editor
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Mediavormgever - Interaction Designer Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan