Item Regisseur

AV-specialist - 25194
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
2-3jr.
aug
BOL 25194
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Als itemregisseur ben je verantwoordelijk voor de redactie, productie, regie en montage van een item. Je hebt kennis van het gehele productieproces en ook de techniek waarmee je werkt is jou niet onbekend. Je bedenkt op welke manier in woord en beeld een verhaal moet worden verteld en jij bent de spil in de uitvoering van jouw plan. Ook kan je tijdens opnames de opnameleider zijn. 
Naast de inhoud wil je ook weten hoe het productieproces technisch in z’n werk gaat. Wat is de invloed van licht en geluid bij beeld, hoe kun je deze elementen zo goed mogelijk op elkaar afstemmen?²

Hoe ziet de opleiding eruit?

Een media-opleiding stel je zelf samen. Je bepaalt samen met je coach welke modules je nodig hebt en wanneer je deze volgt. Zo volgt iedere student zijn eigen route naar zijn eigen einddoel. Als je voor de specialisatie Itemregisseur kiest dan volg je vakken waarbij je alles leert over redactie, productie, montage, cameravoering en storytelling. Daarnaast volg je ook de modules van Nederlands, Engels, rekenen, LB en de persoonlijke ontwikkelingsvakken. Als je er aan toe bent dan loop je stage en je bepaalt samen met je coach waar je dat gaat doen en in welke vorm. Zo kun je een lang blok stage lopen, meerdere korte blokken of een lintstage waarbij je bijvoorbeeld 3 dagen per week stage loopt en ook nog 2 dagen per week naar school kunt gaan.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je alles over het maken van content en beeld. Je doet redactiewerkzaamheden, je leert hoe het productieproces in elkaar zit en wat jouw rol daarin is. Ook㎡ doe je ervaring op in het samenwerken met de andere disciplines. Je leert zelf ook de techniek te bedienen zodat je weet welke mogelijkheden er technisch zijn om een verhaal in beeld te brengen. Een deel van de lessen vindt plaats op het Media Park in Studio 6; onze eigen televisiestudio van 1000㎡
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Multimediabedrijven
  • Audiovisuele bedrijven
  • Omroepen
  • Productiemaatschappijen
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.
 
Kennismaking 
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende studiekosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Studiekosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s 
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» meer informatie over de studiekosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten voor het eerste leerjaar van de opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.
 
MBO College Hilversum - indicatie kosten BOL: volgt nog.
Lees verder
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Producer Online Content
Producer Online Content
Leerweg BOL
Niveau 4
AV-Technicus
AV-Technicus
Leerweg BOL
Niveau 4
Producer Social Media
Producer Social Media
Leerweg BOL
Niveau 4
Webredacteur
Webredacteur
Leerweg BOL
Niveau 4
Media, Broadcast Operations
Media, Broadcast Operations
Leerweg BOL
Niveau 4
Media & Redactie
Media & Redactie
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan