Media, Animation & Design

Mediavormgever - 25201
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
3jr.
jan
aug
BOL 25201
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Je bent creatief en kan de wens van een opdrachtgever vertalen in media met bewegend beeld en geluid. Je bent vaardig in het werken met diverse software om je doel te bereiken. Denk hierbij aan de graphics in beeld bij televisieprogramma’s, het ontwerp van logo’s voor websites en videoplatformen, leaders, filmpjes en videopresentaties. Je leert animaties maken en werken met verschillende softwareprogramma’s (bijvoorbeeld Adobe en Cinema 4D). Kortom, elke uitdaging is voor jou te realiseren. Kijk voor meer informatie op www.ikkiesmedia.nl.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Kies je voor Animation & Design, dan start je in het eerste jaar in een breed Media basisjaar. In dit jaar leer je de basisprincipes van camera, licht, geluid, montage, beeldtechniek, vormgeving, animatie en diverse media-softwarepakketten.

Je ontdekt welke banen er allemaal zijn achter de schermen binnen de media-industrie. We organiseren in samenwerking met de grote bedrijven als NEP, United en andere mediabedrijven in Hilversum workshops, meeloopdagen en lessen. Hierdoor kom je er achter wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je hart ligt.

Aan het einde van het eerste jaar maak je de keuze richting Animation & Design. Het tweede jaar start je met een stage, zodat je in de praktijk ervaring op gaat doen. Daarna kom je terug naar school en gaan we de diepte in op het gebied van Animation & Design. In het derde jaar vervolgen we dit en het laatste half jaar ga je weer op stage. In deze stage doe je de laatste praktijkervaring op, zodat je daarna aan het werk kunt gaan of door gaat leren. Je opleiding sluit je af met een praktijkexamen wat in samenwerking met het werkveld wordt opgezet.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je alles over het vormgeven van bewegend beeld. Je leert werken met verscheidene softwareprogramma’s. Daarnaast maken we je wegwijs in de wereld van de vormgeving zodat je in je stage mee kunt draaien met het bedrijf. Je leert hoe je een plan van aanpak opstelt, een creatief plan ontwikkelt en dit uiteindelijk ook presenteert aan je opdrachtgever. Je leert welke aspecten en disciplines er bij het ontwerpen en realiseren van een media-uiting komen kijken. Natuurlijk ontwikkel je zelf ook vaardigheden om de verschillende taken te kunnen uitvoeren.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Multimediabedrijven
  • Audiovisuele bedrijven
  • Omroepen
  • Reclamebureaus
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. 
Lees verder

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Tijdens je kennismaking wordt gevraagd een werkstuk aan te leveren. Op basis daarvan wordt gekeken of deze creatieve opleiding bij je past. 
Lees verder
Lees verder
  • Hbo - Hogeschool voor de Kunsten
  • Hbo - Nederlandse Film en Televisie Academie
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Je hebt boeken, readers en andere leermiddelen nodig. Dit kost ongeveer € 500
  • Soms betaal je een extra bijdrage. Bijvoorbeeld voor een excursie
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Mediavormgever

Mediavormgever

Leerweg BOL
Niveau 4
Media, Broadcast Operations

Media, Broadcast Operations

Leerweg BOL
Niveau 4
Podium- en Evenemententechniek, Specialisatie Geluid

Podium- en Evenemententechniek, Specialisatie Geluid

Leerweg BOL
Niveau 4
TV-Productie en Evenementen

TV-Productie en Evenementen

Leerweg BOL
Niveau 4
Media & Redactie

Media & Redactie

Leerweg BOL
Niveau 4
Media, Media Technologie

Media, Media Technologie

Leerweg BOL
Niveau 4

Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze opleiding kun je hieronder je e-mailadres invullen.Bedankt!

Check je e-mail voor meer informatie.

Brochure

Media, Animation & Design Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan