Media, Broadcast Operations

AV-specialist - 25194
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
3-4jr.
Aanmelden gesloten
BOL 25194
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Je bent creatief en houdt ervan om te filmen, te monteren en mooie producten te maken. In je vrije tijd zit je uren achter de computer om nieuwe montage software onder de knie te krijgen en als er iets gebeurt sta jij vooraan met je smartphone of camera.

Naast de inhoud wil je ook weten hoe het productieproces technisch in z’n werk gaat. Wat is de invloed van licht en geluid bij beeld, hoe kun je deze elementen zo goed mogelijk op elkaar afstemmen? Hoe werkt een YouTube-kanaal, hoe krijg je bezoekers en hoe zorg je dat jouw filmpje via social media de wereld in komt?

Voor meer informatie zie ook www.ikkiesmedia.nl.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Kies je voor Broadcast Operations, dan start je in het eerste jaar in een breed Media basisjaar. In dit jaar leer je de basisprincipes van camera, licht, geluid, montage, beeldtechniek, vormgeving, animatie en diverse media-softwarepakketten.

Je ontdekt welke banen er allemaal zijn achter de schermen binnen de media industrie. We organiseren in samenwerking met de grote bedrijven als NEP, United en andere mediabedrijven in Hilversum workshops, meeloopdagen en lessen. Hierdoor kom je er achter wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je hart ligt.

Aan het einde van het eerste jaar maak je de keuze richting Broadcast Operations. Het tweede jaar start met een stage zodat je in de praktijk ervaring opdoet. Daarna kom je terug naar school en gaan we o.a. met de keuzedelen de diepte in op het gebied van Broadcast Operations. In het derde jaar vervolgen we dit en het laatste half jaar ga je weer op stage. In deze stage doe je de laatste praktijkervaring op zodat je daarna aan het werk kunt gaan of door gaat leren. Je opleiding sluit je af met een praktijkexamen wat in samenwerking met het werkveld opgezet wordt.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je alles over het maken van content en beeld. Hoe de camera’s werken, ENG- en meercamera-technieken, Camjo en montages. Je weet wat er komt kijken bij meer-camera-registraties en bij tv-uitzendingen, maar je kan ook zelfstandig items draaien en monteren. Ook leer je alles van beeldtechniek, licht en audio.

In de specialisatierichting Broadcast Operations werkt de Media opleiding nauw samen met het facilitaire bedrijf United. Je krijgt lessen van professionals en je krijgt de mogelijkheid stage te lopen bij United College. Een deel van de lessen vindt plaats op het Mediapark in Studio 6; onze eigen televisiestudio van 1000m2.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Multimediabedrijven
  • Audiovisuele bedrijven
  • Omroepen
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. 


Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Tijdens je kennismaking wordt gevraagd een werkstuk aan te leveren. Op basis daarvan wordt gekeken of deze creatieve opleiding bij je past.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Hbo - Hogeschool voor de Kunsten
  • Hbo - Nederlandse Film en Televisie Academie
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende studiekosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Studiekosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over studiekosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten voor het eerste leerjaar van de opleiding. De kosten per mbo-college kunnen verschillen, vanwege een andere invulling van het lesprogramma. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

MBO College Hilversum - indicatie kosten bol: € 296, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Media & Evenementen
Media & Evenementen
Leerweg BOL
Niveau 4
Mediavormgever
Mediavormgever
Leerweg BOL
Niveau 4
Signspecialist
Signspecialist
Leerweg BOL
Niveau 4
MediaDesign
MediaDesign
Leerweg BOL
Niveau 4
Podium- en Evenemententechniek, Specialisatie Licht
Podium- en Evenemententechniek, Specialisatie Licht
Leerweg BOL
Niveau 4
Podium- en Evenemententechniek, Specialisatie Geluid
Podium- en Evenemententechniek, Specialisatie Geluid
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud
Brochure
Media, Broadcast Operations Ontvangen per post Downloaden als PDF