MediaDesign

Mediavormgever - 25201
Let op: deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen. 
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
3-4jr.
Aanmelden gesloten
BOL 25201
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Je bent creatief en kan de wens van een opdrachtgever vertalen in media met bewegend beeld en geluid. Je bent vaardig in het werken met diverse software om je doel te bereiken. Denk hierbij aan de graphics in beeld bij televisieprogramma’s, het ontwerp van logo’s voor websites en videoplatformen, leaders, filmpjes en videopresentaties. Je leert animaties maken en werken met verschillende softwareprogramma’s (bijvoorbeeld Adobe en Cinema 4D). Kortom, elke uitdaging is voor jou te realiseren. Kijk voor meer informatie op www.ikkiesmedia.nl.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Kies je voor MediaDesign, dan start je in het eerste jaar in een breed Media basisjaar. In dit jaar leer je de basisprincipes van camera, licht, geluid, montage, beeldtechniek, vormgeving, animatie en diverse media-softwarepakketten.

Je ontdekt welke banen er allemaal zijn achter de schermen binnen de media-industrie. We organiseren in samenwerking met de grote bedrijven als NEP, United en andere mediabedrijven in Hilversum workshops, meeloopdagen en lessen. Hierdoor kom je er achter wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je hart ligt.

Aan het einde van het eerste jaar maak je de keuze richting MediaDesign. Het tweede jaar start je met een stage, zodat je in de praktijk ervaring op gaat doen. Daarna kom je terug naar school en gaan we de diepte in op het gebied van MediaDesign. In het derde jaar vervolgen we dit en het laatste half jaar ga je weer op stage. In deze stage doe je de laatste praktijkervaring op, zodat je daarna aan het werk kunt gaan of door gaat leren. Je opleiding sluit je af met een praktijkexamen wat in samenwerking met het werkveld wordt opgezet.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je alles over het vormgeven van bewegend beeld. Je leert werken met verscheidene softwareprogramma’s. Daarnaast maken we je wegwijs in de wereld van de vormgeving zodat je in je stage mee kunt draaien met het bedrijf. Je leert hoe je een plan van aanpak opstelt, een creatief plan ontwikkelt en dit uiteindelijk ook presenteert aan je opdrachtgever. Je leert welke aspecten en disciplines er bij het ontwerpen en realiseren van een media-uiting komen kijken. Natuurlijk ontwikkel je zelf ook vaardigheden om de verschillende taken te kunnen uitvoeren.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Multimediabedrijven
  • Audiovisuele bedrijven
  • Omroepen
  • Reclamebureaus
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. 

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Tijdens je kennismaking wordt gevraagd een werkstuk (portfolio) aan te leveren. Deze opdracht moet voldoende zijn. Zo wordt gekeken of deze creatieve opleiding bij je past. 
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Hbo - Hogeschool voor de Kunsten
  • Hbo - Nederlandse Film en Televisie Academie
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende studiekosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Studiekosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s 
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de studiekosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten voor het eerste leerjaar van de opleiding. De kosten per mbo-college kunnen verschillen, vanwege een andere invulling van het lesprogramma. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.
 
MBO College Hilversum - indicatie kosten BOL: € 247, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
Jip doet de opleiding MediaDesign. Ze vindt Corporate Design het leukste vak. Hier leer je alles over logo's ontwerpen, huisstijlen maken en en nog veel meer. Lees meer... 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
“Het vak Corporate Design is mijn favoriete vak, hier leer je alles over logo's ontwerpen en huisstijlen maken.
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Media & Evenementen
Media & Evenementen
Leerweg BOL
Niveau 4
Media, Broadcast Operations
Media, Broadcast Operations
Leerweg BOL
Niveau 4
Mediavormgever
Mediavormgever
Leerweg BOL
Niveau 4
Signspecialist
Signspecialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Podium- en Evenemententechniek, Specialisatie Licht
Podium- en Evenemententechniek, Specialisatie Licht
Leerweg BOL
Niveau 4
Media & Redactie
Media & Redactie
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud