Producer Online Content

Mediamanager - 25199
Online Voorlichting (webinars) voor deze opleiding:
» MBO College Hilversum - Algemene Mediachat
» MBO College Hilversum - Productie
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
3jr.
jan '22
aug '22
BOL 25199
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Ben je niet weg te slaan van YouTube, een groot fan van vloggers of doe je niks liever dan online shoppen? En ben je nieuwsgierig naar hoe online media worden gemaakt? Dan is de opleiding Producer Online Content iets voor jou.

Een Producer Online Content maakt de content voor websites, webshops en social media en zorgt ervoor dat deze zo goed mogelijk onder de aandacht komt van gebruikers. De producer schrijft teksten, maakt filmpjes en kent de basics van het maken van een website of webshop.
Als Producer Online Content ben je elke dag bezig met het maken van filmpjes, teksten of beeld voor websites. Ook kun je livestream-uitzendingen verzorgen. Je plaatst de content online en zorgt er vervolgens voor dat die via social media en zoekmachines onder de aandacht wordt gebracht van gebruikers. Je weet alles van digitale content en weet precies wat jouw doelgroep wil lezen en zien.

Als Producer Online Content kun je alles zelf: video’s maken en monteren, teksten schrijven en beeld uitzoeken. Daarbij ben je stressbestendig en houd je ervan om snel te schakelen en samen te werken in een team met social media-producers, designers, redacteuren en beeldmakers.
Een Producer Online Content maakt deze producties ook financieel mogelijk en gaat in gesprek met partijen als financiers en adverteerders. Als Producer Online Content heb je dus ook verstand van (online) marketing en sales.
Deze specialisatie Producer Online Content valt onder het profiel Media Manager, net als de opleidingen Producer Televisie, Producer Social Media, Producer Radio, Producer Evenementen en Webredacteur.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Een media-opleiding bestaat uit cursussen, waarmee je je route zelf samenstelt. Samen met een persoonlijke coach bepaal je welke cursussen je nodig hebt, en wanneer je ze volgt. Zo volgt iedere student zijn eigen route. Iedereen begint met een brede, algemene basis met vakinhoudelijke lessen en projecten. Denk hierbij aan Videografie, Social Media, Marketing, Radio, Redactie, Productie en Eventmanagement.
Naarmate je verder komt in de opleiding, ligt de focus steeds meer op de door jou gekozen specialisatie Producer Online Content. Je volgt modules op het gebied van online content maken waardoor je je steeds verder ontwikkelt in je vak. Daarnaast volg je de algemeen vormende vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Als je eraan toe bent, dan ga je stagelopen. Je bepaalt samen met je coach waar je dat gaat doen en in welke vorm. Zo kun je een lang blok stagelopen, meerdere korte blokken of een lintstage waarbij je bijvoorbeeld drie dagen per week stageloopt en ook nog twee dagen per week naar school kunt gaan.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert alles wat er komt kijken bij het maken van online content. Zo leer je de basics van het bouwen van een website of webwinkel op basis van een eigen idee. Een Producer Online Content kan verder alles: filmpjes, foto’s en teksten maken vanuit een online invalshoek. Daarbij leer je hoe content ondersteunend kan zijn bij de marketing van producten of diensten.
Ook krijg je inzicht in hoe je online contentproducties financieel haalbaar maakt. Je doet onderzoek naar de commerciële exploitatie van een productie, en waar je geld vandaan kunt halen om jouw productie te realiseren. Je leert hoe en welke partijen te interesseren om te investeren in de productie.
Tijdens de opleiding werk je in een team met andere studenten en onder begeleiding van ervaren docenten veel eigen projecten, om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Zo’n project kan een webwinkel of nieuwsplatform zijn.
Je docenten kennen de wereld van online media als geen ander. Ze stimuleren je in je ontwikkeling door je te laten werken aan actuele beroepstaken, je eigen portfolio, je professionele identiteit én je ondernemersvaardigheden. Tijdens de opleiding is ook veel aandacht voor coaching op het gebied van communicatieve vaardigheden en sollicitatietraining. Iedere student krijgt een persoonlijke coach.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Met de opleiding Producer Online Content kun je op allerlei functies vervullen: bijvoorbeeld als contentmarketeer bij een online shop, of webredacteur op een communicatie-afdeling van een grote organisatie. Of je maakt nieuwsitems voor televisie geschikt voor online.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.
 
Kennismaking 
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

MBO College Hilversum - indicatie kosten BOL: € 498, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Producer Televisie
Producer Televisie
Leerweg BOL
Niveau 4
AV-Mediatechnicus
AV-Mediatechnicus
Leerweg BOL
Niveau 4
Allround Evenemententechnicus
Allround Evenemententechnicus
Leerweg BOL
Niveau 4
Geluidstechnicus
Geluidstechnicus
Leerweg BOL
Niveau 4
Producer Social Media
Producer Social Media
Leerweg BOL
Niveau 4
Cameraman
Cameraman
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan