Beroepshavo

Technicus human technology - 25265
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
2jr.
aug
BOL 25265
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Zoek je een uitdagende opleiding, breder dan de havo? Wil je je talent ontdekken en ontwikkelen? Heb je al lang genoeg stilgezeten in de schoolbanken en wil je leren door te doen? Hou dan je opties open en werk in deze intensieve tweejarige opleiding met medestudenten aan levensechte projecten in bedrijven en organisaties uit de regio Hilversum. Resultaat is een mbo-4 diploma en diverse havo-certificaten waarmee je klaar bent voor bijna elke vervolg hbo-opleiding!

In deze tweejarige opleiding zit je zelf aan het stuur. Je studeert dus in je eigen tempo en kiest de vakken die voor jou waardevol zijn. En gedurende de opleiding krijg je een steeds scherper beeld wie je bent en waar je naar toe wil. Wij helpen je bij dat proces door je intensief te begeleiden. Dat is maatwerk want iedereen in deze opleiding is anders. 

Want deze opleiding gaat over innoveren. Innoveren doe je om bijvoorbeeld het leven van mensen makkelijker te maken. Dat kan op allerlei terreinen, van techniek tot de zorg. Je bent een creatieve duizendpoot die wensen en behoeften van mensen vertaalt naar gebruiksvriendelijke producten en diensten. Het oplossen van problemen die passen bij de 21e eeuw. Je bent als innovator een belangrijke schakel tussen mens, dienstverlening, communicatie en techniek.

Je wil na deze tweejarige opleiding doorstromen naar het hbo. Waarschijnlijk weet je nog niet welke opleiding je daar wil kiezen. Dat maakt niet uit, je kunt je met deze opleiding aanmelden voor bijna elke hbo-opleiding. Wat je wel weet, is dat bij jou de mens centraal staat. Je bent nieuwsgierig, creatief en denkt in mogelijkheden en oplossingen. Je werkt graag met anderen samen. Je hebt gevoel voor de mens, trends en vormgeving, je houdt van innovatie en mooie techniek. Je kunt je inleven in situaties van mensen en bedrijven en bent daardoor in te zetten in alle werkgebieden. Je bent altijd op zoek naar verbeteringen die het leven voor mensen en bedrijven makkelijker maken.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je werkt veel in projecten met medestudenten. Op basis van een probleem of opdracht doe je onderzoek, je luistert naar de wensen van de klant en je maakt een nieuw of verbeterd ontwerp. Vervolgens doe je  onderzoek naar de haalbaarheid van je concept. Heel wat anders dan het klassieke vakken volgen. Het programma:
  • Tweejarig intensief programma
  • Verschillende leerfasen, waarin de te leren stof wordt behandeld. Denk aan onderzoek doen, presenteren, begeleiden van projecten, plannen en begrotingen maken. Maar ook Nederlands en Engels
  • Persoonlijk ontwikkelingsplan, intensieve begeleiding
  • Theorie gekoppeld aan praktijkopdrachten, samen met bedrijfsleven
  • Summercourses en/of stages in binnen- of buitenland
  • Begeleiding bij oriëntatie doorstudeermogelijkheden op hbo
  • Havo-certificaten
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Ambitie: de opleiding is uitsluitend voor studenten die een sterke ambitie hebben om zich te ontwikkelen. We zoeken initiatiefrijke studenten met een sterke drive om vooruit te komen. Een 9 to 5 mentaliteit hoort niet bij jou. Je wilt doorstuderen op het hbo, er zijn met deze opleiding veel mogelijkheden voor je.

Samenwerking: in de opleiding werk je met studenten, docenten en het bedrijfsleven samen. Het is dus geen schoolse opleiding, leren wordt levensecht! Echte projecten van echte bedrijven en organisaties.

Maatwerk: we kennen een persoonlijke benadering met coaches. Je krijgt een opleidingstraject op maat dat aansluit bij jouw specifieke talenten en ambities. Je hoeft nog niet te weten welke hbo-opleiding je gaat volgen. Die keuze maak je aan het eind van deze opleiding.

Eigentijds: we verbinden kennisontwikkeling met een praktische aanpak, waardoor het leren aansluit op de realiteit van de maatschappij. Natuurlijk zetten we de nieuwste digitale mogelijkheden in en denken we vanuit een internationale context. Je kunt stage lopen in het buitenland.

Diploma: je resultaat is een mbo-4 diploma, eventueel aangevuld met havo-certificaten en/of andere erkende certificaten (Cambridge Exam). We gaan ervan uit dat je succesvol gaat doorstuderen op het hbo.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Innovatieve bedrijven
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden er aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakkingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Met deze opleiding kan je doorstromen naar het hbo. 
Lees verder
Lees verder
Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Je hebt boeken, readers en andere leermiddelen nodig
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Technicus Engineering Mechatronica

Technicus Engineering Mechatronica

Leerweg BOL
Niveau 4
Technicus Engineering Installatietechniek

Technicus Engineering Installatietechniek

Leerweg BOL
Niveau 4
Technicus Engineering Elektrotechniek

Technicus Engineering Elektrotechniek

Leerweg BOL
Niveau 4
Technicus Engineering Werktuigbouwkunde

Technicus Engineering Werktuigbouwkunde

Leerweg BOL/BBL
Niveau 4

Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.

Er is een profiel voor je aangemaakt

In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan