Beroepshavo (werktitel)

Technicus human technology - 25265
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
2jr.
aug max. 100
Aantal plaatsen:
max. 100
BOL 25265
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Zoek je een uitdagende opleiding, breder dan de havo? Wil je je talent ontdekken en ontwikkelen? Heb je al lang genoeg stilgezeten in de schoolbanken en wil je leren door te doen? Hou dan je opties open en werk in deze intensieve twee- of driejarige opleiding met medestudenten aan levensechte projecten in bedrijven en organisaties uit de regio Hilversum. De beroepshavo is een uitdagende opleiding voor ambitieuze young professionals waarbij de ontwikkeling van talenten, persoonlijke groei en onderlinge samenwerking centraal staan. Op de beroepshavo werk je aan levensechte projecten vanuit het bedrijfsleven en lokale overheden. Je bent de regisseur van je eigen leerproces en studeert in je eigen tempo. Deze unieke opleiding biedt je de mogelijkheid om in twee of drie jaar tijd, naast een mbo-4 diploma, tevens havo-certificaten te halen. Wanneer je deze opleiding hebt afgerond ben je een breed geschoolde, zelfstandige professional die klaar is voor een hbo-vervolgopleiding. Als je de opleiding hebt afgerond ontvang je een mbo niveau-4 diploma waarbij je de keuze hebt uit twee uitstroomrichtingen: Human Technology of Marketing & Communicatie. Je maakt deze keuze later in de opleiding. Dit kan eventueel aangevuld worden met havo-certificaten of andere erkende certificaten zoals Cambridge English.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je werkt veel in projecten met medestudenten. Op basis van een probleem of opdracht doe je onderzoek, je luistert naar de wensen van de klant en je maakt een nieuw of verbeterd ontwerp. Vervolgens doe je  onderzoek naar de haalbaarheid van je concept. Heel wat anders dan het klassieke vakken volgen. Het programma:
 • Twee- of driejarig intensief programma
 • Verschillende leerfasen, waarin de te leren stof wordt behandeld. Denk aan onderzoek doen, presenteren, begeleiden van projecten, plannen en begrotingen maken. Maar ook Nederlands en Engels
 • Persoonlijk ontwikkelingsplan, intensieve begeleiding
 • Theorie gekoppeld aan praktijkopdrachten, samen met bedrijfsleven
 • Summercourses en/of stages in binnen- of buitenland
 • Begeleiding bij oriëntatie doorstudeermogelijkheden op hbo
 • Havo-certificaten
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Ambitie: de opleiding is uitsluitend voor studenten die een sterke ambitie hebben om zich te ontwikkelen. We zoeken initiatiefrijke studenten met een sterke drive om vooruit te komen. Een 9 to 5 mentaliteit hoort niet bij jou. Je wilt doorstuderen op het hbo, er zijn met deze opleiding veel mogelijkheden voor je. 
Samenwerking: in de opleiding werk je met studenten, docenten en het bedrijfsleven samen. Het is dus geen schoolse opleiding, leren wordt levensecht! Echte projecten van echte bedrijven en organisaties.
Maatwerk: we kennen een persoonlijke benadering met coaches. Je krijgt een opleidingstraject op maat dat aansluit bij jouw specifieke talenten en ambities. Je hoeft nog niet te weten welke hbo-opleiding je gaat volgen. Die keuze maak je aan het eind van deze opleiding. Eigentijds: De beroepshavo verbindt kennisontwikkeling met een praktische aanpak, waardoor het leren aansluit op de realiteit van het hbo en het bedrijfsleven. Daarbij worden de nieuwste digitale mogelijkheden ingezet, en denken we vanuit een internationale context. Je krijgt in een kleinschalige omgeving les. Doorstroom: Wat ons onderwijs echt uniek maakt is dat het volledig gericht is op de doorstroom naar het hbo. De vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn op het hbo worden gestimuleerd, zoals persoonlijk leiderschap, interactie, projectbegeleiding en het oplossen van problemen. Diploma: je resultaat is een mbo-4 diploma waarbij je de keuze hebt uit twee uitstroomrichtingen: Human Technology of Marketing & Communicatie, eventueel aangevuld met havo-certificaten en/of andere erkende certificaten (Cambridge Exam). We gaan ervan uit dat je succesvol gaat doorstuderen op het hbo.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

 • Innovatieve bedrijven
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden er aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
 • Hbo - Met deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo
Lees verder
 • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 • Een actueel overzicht van de bijkomende studiekosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Studiekosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De kosten per mbo-college kunnen verschillen, vanwege een andere invulling van het lesprogramma. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Hilversum - indicatie kosten: € 300, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Technicus Engineering Mechatronica
Technicus Engineering Mechatronica
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Technicus Engineering Installatietechniek
Technicus Engineering Installatietechniek
Leerweg BOL
Niveau 4
Technicus Engineering Elektrotechniek
Technicus Engineering Elektrotechniek
Leerweg BOL
Niveau 4
Adviseur Innovatie & Duurzaamheid
Adviseur Innovatie & Duurzaamheid
Leerweg BOL
Niveau 4
Technicus Engineering Werktuigbouwkunde
Technicus Engineering Werktuigbouwkunde
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan