Beroepshavo (werktitel)

Technicus human technology - 25265
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
2jr.
aug Vol
BOL 25265
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Zoek je een uitdagende opleiding, breder dan de havo? Wil je je talent ontdekken en ontwikkelen? Heb je al lang genoeg stilgezeten in de schoolbanken en wil je leren door te doen? Hou dan je opties open en werk in deze intensieve tweejarige opleiding met medestudenten aan levensechte projecten in bedrijven en organisaties uit de regio Hilversum. Resultaat is een mbo-4 diploma en diverse havo-certificaten waarmee je klaar bent voor bijna elke vervolg hbo-opleiding! In deze tweejarige opleiding zit je zelf aan het stuur. Je studeert dus in je eigen tempo en kiest de vakken die voor jou waardevol zijn. En gedurende de opleiding krijg je een steeds scherper beeld wie je bent en waar je naar toe wil. Wij helpen je bij dat proces door je intensief te begeleiden. Dat is maatwerk want iedereen in deze opleiding is anders. Want deze opleiding gaat over innoveren. Innoveren doe je om bijvoorbeeld het leven van mensen makkelijker te maken. Dat kan op allerlei terreinen, van techniek tot de zorg. Je bent een creatieve duizendpoot die wensen en behoeften van mensen vertaalt naar gebruiksvriendelijke producten en diensten. Het oplossen van problemen die passen bij de 21e eeuw. Je bent als innovator een belangrijke schakel tussen mens, dienstverlening, communicatie en techniek. Je wil na deze tweejarige opleiding doorstromen naar het hbo. Waarschijnlijk weet je nog niet welke opleiding je daar wil kiezen. Dat maakt niet uit, je kunt je met deze opleiding aanmelden voor bijna elke hbo-opleiding. Wat je wel weet, is dat bij jou de mens centraal staat.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je werkt veel in projecten met medestudenten. Op basis van een probleem of opdracht doe je onderzoek, je luistert naar de wensen van de klant en je maakt een nieuw of verbeterd ontwerp. Vervolgens doe je  onderzoek naar de haalbaarheid van je concept. Heel wat anders dan het klassieke vakken volgen. Het programma:
 • Tweejarig intensief programma
 • Verschillende leerfasen, waarin de te leren stof wordt behandeld. Denk aan onderzoek doen, presenteren, begeleiden van projecten, plannen en begrotingen maken. Maar ook Nederlands en Engels
 • Persoonlijk ontwikkelingsplan, intensieve begeleiding
 • Theorie gekoppeld aan praktijkopdrachten, samen met bedrijfsleven
 • Summercourses en/of stages in binnen- of buitenland
 • Begeleiding bij oriëntatie doorstudeermogelijkheden op hbo
 • Havo-certificaten
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Ambitie: de opleiding is uitsluitend voor studenten die een sterke ambitie hebben om zich te ontwikkelen. We zoeken initiatiefrijke studenten met een sterke drive om vooruit te komen. Een 9 to 5 mentaliteit hoort niet bij jou. Je wilt doorstuderen op het hbo, er zijn met deze opleiding veel mogelijkheden voor je. 
Samenwerking: in de opleiding werk je met studenten, docenten en het bedrijfsleven samen. Het is dus geen schoolse opleiding, leren wordt levensecht! Echte projecten van echte bedrijven en organisaties.
Maatwerk: we kennen een persoonlijke benadering met coaches. Je krijgt een opleidingstraject op maat dat aansluit bij jouw specifieke talenten en ambities. Je hoeft nog niet te weten welke hbo-opleiding je gaat volgen. Die keuze maak je aan het eind van deze opleiding.
Eigentijds: we verbinden kennisontwikkeling met een praktische aanpak, waardoor het leren aansluit op de realiteit van de maatschappij. Natuurlijk zetten we de nieuwste digitale mogelijkheden in en denken we vanuit een internationale context. Je kunt stage lopen in het buitenland.
Diploma: je resultaat is een mbo-4 diploma, eventueel aangevuld met havo-certificaten en/of andere erkende certificaten (Cambridge Exam). We gaan ervan uit dat je succesvol gaat doorstuderen op het hbo.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

 • Innovatieve bedrijven
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden er aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
 • Hbo - Met deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo
Lees verder
 • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 • Een actueel overzicht van de bijkomende studiekosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Studiekosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s 
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de studiekosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten voor het eerste leerjaar van de opleiding. De kosten per mbo-college kunnen verschillen, vanwege een andere invulling van het lesprogramma. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Hilversum - indicatie kosten: € 300, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
 • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Technicus Engineering Werktuigbouwkunde
Technicus Engineering Werktuigbouwkunde
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Technicus Engineering Mechatronica
Technicus Engineering Mechatronica
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Technicus Engineering Elektrotechniek
Technicus Engineering Elektrotechniek
Leerweg BOL
Niveau 4
Technicus Engineering Installatietechniek
Technicus Engineering Installatietechniek
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud