Leidinggevende Leisure & Hospitality Internationaal - Vacansoleil

Leidinggevende leisure & hospitality - 25646
MBO College Centrum
Da Costastraat 60 - 64, Amsterdam
4
3jr.
aug
BOL 25646
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Werken in een internationale omgeving, 24/7 omgeven door vakantie-vibes, vreemde talen leren, nieuwe mensen leren kennen én gasten een geweldige tijd bezorgen. Zie je het al voor je? Dat is studeren bij de Vacansoleil Academy! Gegarandeerde stages (16 landen), wekelijkse praktijkdagen, introkamp + trainingsweken en projecten van echte opdrachtgevers.
Na het volgen van deze opleiding ben je een specialist op het gebied van Entertainment en Front Office. Met deze kennis kun je later voor veel functies in aanmerking komen. Je beschikt over sociale en communicatie vaardigheden, je bent zelfstandig en je spreekt meerdere talen. Kortom, jij hebt de wereld wat te bieden!

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality Internationaal is een verkorte voltijdopleiding. Je krijgt 2,5 jaar les en praktijk op niveau 4.

Leerjaar 1

Leerjaar 1 draait helemaal om de basis. Je krijgt branchevakken als Hospitality, Entertainment en Internationaal, en algemene vakken zoals Economie, Rekenen en Engels, Frans en Duits of Spaans. Maar leren doe je niet alleen in de klas. Elke week vindt er een andere praktijkdag plaats, waar jij alles over het toerisme ontdekt. In de zomer helpen wij je aan een stage op een van onze 500+ recreatiebedrijven in 16 Europese landen.

Leerjaar 2

In leerjaar 2 ga jij aan het einde van het jaar een specialisatie kiezen en kennis maken met leidinggevende taken. Naast de algemene vakken krijg je dan verdiepende front office of entertainment lessen. Ook dit jaar loop je stage, dit keer is deze gericht op de specialisatie die je hebt gekozen.

Leerjaar 3

In het derde jaar ga je jezelf verder ontwikkelen op het gebied van front office of entertainment en leidinggeven. Hoe leid je een team? Hoe motiveer je je team? Dit jaar leer je hoe je deze vaardigheden in kunt zetten in de praktijk. Je gaat werken aan praktijkgerichte projecten en ook tijdens praktijkdagen neem je regelmatig de leiding. Dit jaar loop je geen stage, je studeert namelijk al af in maart! Dit geeft je een voorsprong op andere toerisme studenten. Werkgevers zitten in die tijd namelijk te springen om jou!

Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

 • Werken in een internationale omgeving
 • Omgaan met collega’s en gasten uit alle landen
 • Begeleiden en organiseren van entertainmentprogramma’s
 • Gasten ontvangen en informeren
 • Verkopen van producten en diensten
 • Klachten afhandelen
 • Contacten onderhouden
 • Administratie en reserveringen beheren
 • Customer sales en service
 • Leiding geven en gesprekken voeren
 • 3 moderne vreemde talen
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Baanbemiddeling bij European Leisure Jobs

Volg je één van onze mbo-opleidingen, dan studeer je af in maart. Veel recreatiebedrijven staan in deze periode te springen om medewerkers voor het naderende seizoen. Daardoor zijn er volop vacatures voor JOU! Tijdelijke functies, maar ook vaste banen.

European Leisure Jobs werft en selecteert jaarlijks ruim 1200 medewerkers voor verschillende entertainment-, front office- en horecafuncties. Na je opleiding helpen zij je graag aan een baan bij één van de ruim 500 recreatiebedrijven in 16 Europese landen die bij de opleiding zijn aangesloten.

De afgelopen 15 jaar hebben al honderden oud-studenten op deze manier een leuke baan gevonden. Op prachtige parken van Vacansoleil of bij Iris Parc, de Europese campingketen van Vacansoleil. Wat voor functies zij dan bekleden? Hoofdanimator, campinghost, receptiemanager... noem maar op!

Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Voor deze opleiding heb je minimaal een voldoende voor Engels en bij voorkeur ook voor één of meerdere andere moderne vreemde talen in je pakket. je bent bereid om stage te lopen in de periode april t/m september.


Kennismaking  
Het kennismakingsgesprek organiseren we samen met Vacansoleil. Zorg dat je goed voorbereid naar dit gesprek komt. Dit kun je doen door de website te bekijken, een open dag te bezoeken en/of een doe-middag mee te draaien. Denk bij het kennismakingsgesprek aan een open en enthousiaste houding, waarbij je laat zien waarom wij op zoek naar jou zijn.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Liever doorstuderen? Dat kan natuurlijk ook. Een diploma van de Vacansoleil Academy is de perfecte basis voor een vervolgstudie op hbo-niveau! Leisure & Hospitality-studenten stromen vaak door in de richtingen Toerisme en Management, Toerisme en Vrijetijdsmanagement, Event Management, Sports & Leisure, talenstudies en diverse andere opleidingen.
Lees verder
Lees verder
 • Je betaalt les- /cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Centrum - indicatie kosten BOL: € 970, laptop niet verplicht
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Manager Travel & Hospitality on the Job
Manager Travel & Hospitality on the Job
Leerweg BOL
Niveau 4
Manager Leisure & Hospitality
Manager Leisure & Hospitality
Leerweg BOL
Niveau 4
Manager Travel & Hospitality
Manager Travel & Hospitality
Leerweg BOL
Niveau 4
International Travel & Hospitality Management
International Travel & Hospitality Management
Leerweg BOL
Niveau 4
Manager International Hospitality
Manager International Hospitality
Leerweg BOL
Niveau 4
Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality on the Job
Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality on the Job
Leerweg BOL
Niveau 3
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Brochure
Leidinggevende Leisure & Hospitality Internationaal - Vacansoleil Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan