Veiligheid & Vakmanschap 2 ICT

Medewerker ICT - 25192
Sector:
Veiligheid
Let op: deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen. 
MBO College Zuidoost
Fraijlemaborg 135, Amsterdam
2
2jr.
aug
BOL 25192
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Wil jij militair worden én je specialiseren in een extra vak? Dat kan met één van onze VeVa-opleidingen. VeVa betekent Veiligheid en Vakmanschap. We bereiden je voor op een baan als soldaat, matroos of marinier. Daarnaast ga jij je specialiseren. Kies je voor Veiligheid & Vakmanschap 2 ICT? Dan leer je alles over computertechniek. Je leert meer over het werk in een computercentrum. Je installeert computerapparatuur en je legt netwerken aan. Je gaat bij de Landmacht aan de slag bij de Verbindingsdienst. Daar zorg je ervoor dat alle eenheden aangestuurd kunnen worden. Maar ook dat ze met elkaar kunnen communiceren. In elke eenheid werken militairen van de verbindingsdienst, je moet dan meedoen met alle militaire aspecten van die eenheid, dat kan best een uitdaging zijn. Wil je na deze opleiding liever buiten Defensie aan de slag? Dan heb je al een mooie basis voor een beroep in de ICT.
Goed om te weten:
Aanstellings- en bindingspremie Defensie: een student VeVa ICT krijgt na het behalen van zijn militaire opleiding € 2.500 bruto aanstellingspremie en vervolgens elke maand € 208 bruto per maand voor een periode van twee jaar voor soldaten en korporaals (niv. 2) of drie jaar voor onderofficieren (niv. 3).

Tegemoetkoming kosten burgerrijbewijs: elke VeVa leerling die in 2018 start en uiteindelijk zijn opleiding bij defensie haalt krijgt maximaal € 2000 vergoeding voor het behalen van een rijbewijs. Het gaat hierbij om kosten voor: volgen theorielessen, maximaal 40 rijlessen, het theorie examen en eenmalig indien nodig een herexamen, het praktijkexamen rijbewijs B en indien nodig een herexamen

Indien in het bezit van rijbewijs B een premie van € 2000: voor het volgen van een voertuigbeheersingscursus, het eigen maken van theoretische en praktische vaardigheden i.v.m. het besturen van een ander motorvoertuig of aanhangwagen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Veiligheid & Vakmanschap 2 ICT is een BOL-opleiding. Je krijgt 2 jaar lang les en praktijk op niveau 2. Je gaat 5 dagen per week naar school. Daar krijg je minimaal 30 uur les. Om de 3 weken loop je een week stage bij Defensie. Daar krijg je militaire training. Je gaat bijvoorbeeld een aantal keer mee op bivak. En je leert verschillende onderdelen van Defensie kennen.

Later in je opleiding ga je je specialiseren. Jouw keuze bepaalt waar je binnen Defensie terechtkunt. Met je diploma Veiligheid & Vakmanschap 2 ICT kun je een interne opleiding doen bij Defensie. Wil je daar meer over weten? Kijk dan eens op www.veiligheidenvakmanschap.nl.
 

Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Het aanleggen en onderhouden van radio- en computersystemen en netwerken, basisvaardigheden voor militairen, uitvoeren van coördinerende taken, in actie komen bij incidenten en noodgevallen, beveiligingswerk doen, werken met radar, onderhouden van materialen en gereedschappen.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Koninklijke Landmacht en ICT-bedrijven.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

 

Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. 

Speciaal traject
Dit is een specifiek traject binnen de reguliere opleiding. Voor dit specifieke traject gelden toelatingsvoorwaarden. Deze gelden niet voor de reguliere opleiding.  

Toelating
Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen:
  • als je het diploma haalt ben je tussen de 17,5 jaar en 23 jaar
  • je hebt de Nederlandse nationaliteit
  • je komt door de Sport Medische Keuring

Als je bij deze opleiding stage gaat lopen wordt er door de werkgevers een VOG (VGB) gevraagd. Als je deze niet kunt krijgen, betekent dit dat je geen stage kunt lopen en daardoor de opleiding moet beëindigen. Kijk voor meer informatie op de website van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Kennismaking 
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakkingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Je hebt boeken, readers en andere leermiddelen nodig, dit kost ongeveer € 475
  • Je hebt soms extra spullen nodig, zoals werkkleding, dit kost ongeveer € 345
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Veiligheid & Vakmanschap 2 Grondoptreden

Veiligheid & Vakmanschap 2 Grondoptreden

Leerweg BOL
Niveau 2
Beveiliger (Oriëntatie Koninklijke Marechaussee)

Beveiliger (Oriëntatie Koninklijke Marechaussee)

Leerweg BOL
Niveau 2
Veiligheid & Vakmanschap 2 Bouw

Veiligheid & Vakmanschap 2 Bouw

Leerweg BOL
Niveau 2
Beveiliger

Beveiliger

Leerweg BOL
Niveau 2

Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.

Er is een profiel voor je aangemaakt

In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.

Brochure

Veiligheid & Vakmanschap 2 ICT Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan