Sam in the picture

Sam vertelt over zijn opleiding binnen de sector Creatief & Cultureel.
In deze ‘in the picture’ is student Sam aan het woord. Dit muziektalent wil later rockster worden en de hele wereld rondvliegen!
Welke opleiding volg je? 
“Ik volg de opleiding Muziek niveau 4. Ik studeer aan het MBO College Zuid in Amsterdam.”
 
Waarom heb je voor deze sector gekozen?
“Ik heb voor een opleiding in de sector Creatief & Cultureel gekozen omdat ik muzikant wil worden.”
 
Mooie herinneringen tijdens je opleiding?
“Tijdens mijn opleiding kregen wij ‘bandles’. Bij deze les vorm je samen met je jaargenoten een (tijdelijke) band. Je krijgt de opdracht een aantal nummers in een bepaald genre te coveren. Soms moet je ook met de band een eigen nummer schrijven in hetzelfde genre. Deze opdracht vond ik echt heel leerzaam. Repeteren is namelijk echt een vaardigheid, je moet het ontwikkelen. Daarnaast vond ik het best lastig om, met een groepje mensen die je soms nog niet zo goed kent, samen muziek te maken. Als je dan met jouw bandje een mooi muziekstuk weet te maken, dat geeft echt een fantastisch gevoel!”
 
Wat vind je het leukst om te doen tijdens je opleiding?
“Ik vind theorieles het leukst, daar ben ik namelijk erg goed in. Je leert zoveel over hoe het muziekstelsel in elkaar zit. Ook vind ik het erg leuk dat je al vrij snel met je opgedane kennis aan de slag kunt. De dingen die ik op school leer, gebruik ik als ik in mijn vrije tijd muziek maak. Het is fijn om met medemuzikanten in je eigen jargon met elkaar te kunnen praten. Zo kan je elkaar snel en volledig begrijpen in een taal die je eerst volledig vreemd was. En bovendien voelt het ook wel lekker om op deze manier interessant te doen in de metro.”
  
Wat is je droom voor de toekomst en waarom?  
"Ik wil dat mensen mijn werk mooi vinden. Ik wil het liefst op een zo groot mogelijk podium mijn eigen ding doen. Eigenlijk wil ik gewoon, lekker cliché, rockster worden en over de hele wereld gevraagd worden met mijn band."
 
Benieuwd naar de opleidingen binnen de sector Creatief & Cultureel? Vraag gratis de sectorflyer aan! Flyer aanvragen.