United College

In een vroeg stadium kennismaken met talenten
“United College biedt studenten een unieke kans om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen in medialand”

Wie aan Hilversum denkt, denkt al gauw aan het Media Park. De plek om onze studenten die een mediaopleiding volgen mee in aanraking te laten komen. We zijn daarom een samenwerking gestart met United, een van de grootste spelers in Nederland als het gaat om broadcasting. United College werd hiermee geboren.

Studenten van onze mediaopleidingen kunnen binnen United College stage lopen. Ze krijgen zo de mogelijkheid om onder begeleiding van professionals aan de slag te gaan als camjo’s. De werkzaamheden variëren van het maken van aftermovies, tot het verslag doen van sportevenementen, tot het maken van filmpjes voor RTL Boulevard. Het gaat hierbij om echte opdrachten en betaalde klussen.

Op de vraag aan programmamanager Ben Visscher over het waarom van United College komt het antwoord snel. “United College biedt studenten een unieke kans om kennis te maken met het ‘echte beroep’ en met de nieuwste ontwikkelingen in medialand”, aldus Ben.

Met de komst van United College is het medianetwerk van Ben behoorlijk vergroot en de relatie met het werkveld verbeterd. Zijn rol is veel meer die van expert geworden. “Dat is ook winst voor het onderwijsteam. Zij plukken er immers ook de vruchten van.” Trots is Ben vooral op de naam die United College inmiddels heeft verworven bij grote opdrachtgevers zoals bij producent Blue Circle, maar bijvoorbeeld ook binnen het ROC van Amsterdam zelf.

Ben raadt zeker andere partijen aan te participeren in een PPS. “Vooral het kennismaken in een vroeg stadium met talenten is voor bedrijven aantrekkelijk. Het aangaan van een duurzame relatie vraagt meer tijd. Ik merk dat bedrijven vaak wel open staan om op de lange termijn samen te willen werken, maar natuurlijk ook resultaten willen zien. Quick wins zijn daarom belangrijk.”
 
Bens ultieme droom is dat het onderwijs steeds minder plaatsvindt op school, maar op verschillende locaties op het Media Park. “Dat is ‘the place to be’. Daar komen professionals, studenten en docenten samen en werken ze aan echte opdrachten. En na je opleiding kun je nog blijven om je in een start-up-broedplek als zzp’er verder te ontwikkelen.”» Meer informatie www.unitedcollege.nl