Voor volwassenen

StartUp Ondernemen

Vakspecialist ondernemer - 25997

Voor volwassenen
MBO College Zuidoost
Fraijlemaborg 135, Amsterdam
4
1 jaar
aug 2024
BBL 25997
MBO College Zuidoost
Fraijlemaborg 135, Amsterdam
4
1 jaar
aug 2024
BOL 25997
Introductie

Waarom deze opleiding aan het ROC van Amsterdam?

Droom jij van je eigen bedrijf? Ben je al gestart en wil je meer uit je bedrijf halen? Of wil je een bedrijf overnemen? Start dan nu met de opleiding StartUp Ondernemen!

Wij helpen je met het opzetten of innoveren van jouw onderneming. Je kunt met al je vragen terecht bij ervaren ondernemers en docenten. Van idee tot begroting en van productontwikkeling tot promotie.
Gedurende de opleiding krijg jij coaching tijdens alle fases van deze uitdaging. In één jaar leer je alles over het ondernemerschap. Wil jij jouw ondernemersdroom waarmaken? Dan is dit de perfecte opleiding voor jou!

Wist je dat wij ook op Insta zitten? Daar delen wij de leukste stories, verhalen, nieuwtjes en ervaringen van onze studenten. Volg ons via onze Instagram-pagina!

 

Hoe ziet de opleiding StartUp Ondernemen eruit?

Het start met je droom, je start met jouw idee voor een bedrijf. Je werkt aan een goed doordacht bedrijfsplan en doet onder andere marktonderzoek. We helpen je met netwerken, slimme content voor je website, social media en een briljante presentatie voor je bedrijfspitch. Natuurlijk komen je boekhouding, belasting en verzekering ook aan de orde.

Naast het volgen van (gast)lessen, neem je deel aan trainingen en workshops, bezoek je beurzen en ben je aanwezig op de door ons georganiseerde netwerkevents. Binnen de opleiding is ook ruimte om te leren bij verschillende stagebedrijven en het volgen van keuzevakken. Dit geeft ruimte om je te verdiepen in onderwerpen als duurzaamheid, innovatie, E-commerce en persoonlijk profileren. Tijdens je opleiding krijg je op diverse broedplaatsen in de stad les waar succesvolle en ook startende ondernemers zijn gevestigd, zoals A Lab, De Kazerne en The Extra Mile.

Tijdens deze opleiding ga je een event organiseren. Je doet dit samen met andere studenten met als doel je onderneming te promoten. Een onderdeel hiervan is onder andere het aanvragen van een subsidie en de samenwerking met onze externe locaties.

Er is ook aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en Purpose. Je leert over de Sustainable Development Goals (SDGs) en je leert kijken naar de impact die jij hebt als mens en als onderneming.

Deze opleiding duurt één jaar
In de BOL-opleiding ga je meerdere dagen in de week naar school en loop je stage. De opleiding bieden we ook in de BBL-variant aan. Je bent dan werkzaam bij een ondernemer en je hebt de wens voor jezelf te beginnen of dit bedrijf over te nemen. Je gaat bij de BBL-opleiding 1,5 dag naar school. Daarnaast ben je minimaal één keer per maand aanwezig bij een gastles, workshop, event of beursbezoek.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding StartUp Ondernemen?

Met jouw afgeronde niveau 3 (of 4) mbo-opleiding ben je een vakman in jouw vakgebied. De kennis heb je al, maar hoe start je een bedrijf? Daar heb je andere vaardigheden voor nodig. Daarom is er de opleiding StartUp Ondernemen!

Het hele jaar staat in het teken van het schrijven van je ondernemingsplan. Het uitgangspunt is jouw businessidee. We starten met je 'why', doen onderzoek en werken aan de interne en externe analyse. Vervolgens komt het financiële gedeelte en het hebben van personeel aan bod. Het gehele jaar door houd jij je eigen ontwikkeling bij in een persoonlijk portfolio, waarin veel aandacht is voor reflectie, leerdoelen en intervisie.
Lees verder

Diploma

De opleiding StartUp Ondernemen is een opleiding op mbo-niveau 4 en geeft een volwaardig diploma.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Speciale toelatingseisen
Dit is een specialistische opleiding waarvoor bepaalde toelatingsvoorwaarden gelden. Je hebt een afgeronde opleiding op mbo-niveau 3 of 4 nodig om je aan te melden voor deze opleiding.

Wij maken wel eens een uitzondering op deze regel wanneer je aantoonbaar ervaring hebt als ondernemer.
Neem hiervoor contact met ons op via e-mail: startupondernemen@rocva.nl. Onze toelatingscommissie bepaalt of iemand toelaatbaar is.

Kennismaking 
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
  • Kennismakingsgesprek en/of bijeenkomst
Lees verder

Lees verder
  • Je betaalt les- /cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende studiekosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Studiekosten’
Lees verder
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

MBO College Zuidoost: indicatie kosten BOL: € 460,-, exclusief verplichte laptop
MBO College Zuidoost: indicatie kosten BBL: € 210,-, exclusief verplichte laptop

BOL: Ben je jonger dan 30 jaar? Dan kun je studiefinanciering aanvragen. Klik hier voor meer info.

Wil je een opleiding volgen, maar heb je geen recht op reguliere studiefinanciering? Als je jonger bent dan 56 jaar kun je misschien toch geld lenen via het Levenlanglerenkrediet. Klik hier voor meer info.
Lees verder
Neem voor meer informatie contact op met mw. Froukje Vloet.
E-mail: vakmanondernemer@rocva.nl
Lees verder
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan