Let op: plaatsing voor deze cursus gaat op volgorde van ontvangst van de aanmelding. Er zijn maximaal 14 plaatsen per cursus.
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
10 weken
Cursus
Waarom deze masterclass aan het ROC van Amsterdam
Ben jij gek van chocolade? En houd jij van het werken met je handen? Of ben jij een gepassioneerde (thuis)chocolatier? Dan is de cursus Chocolatier (Basisvaardigheden) echt iets voor jou!
Programma
Bij onze cursussen zijn de lesdagen altijd zoveel mogelijk praktijkgericht. Je gaat dus direct aan het werk in de banketbakkerij. Tijdens deze cursus kom je alleen op de vrijdagavond van 16.30 uur tot 21.30 uur naar onze school. Het programma duurt tien weken. Je komt dus in totaal tien keer naar school (alleen niet in de schoolvakanties).
Lees verder
Wat leer je tijdens de cursus Chocolatier (Basisvaardigheden)?
Je leert de technieken om op een professionele manier als chocolatier te werken. Daarnaast leer je hoe jij de verschillende stappen, met de daarbij behorende kritieke punten, in de verschillende bereidingsprocessen doorloopt. Verder komt de bereidingswijze van grondstof tot eindproduct aan bod. Denk daarbij aan het verwerken van chocolade, voetje zetten, mouleren, karamel, gelei, opspuiten, garneren en meer.
Lees verder
Certificaat
Als je deze cursus hebt afgerond, ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname.
Lees verder