Voor volwassenen

Koken in de Horeca

Kok - 25180
Voor volwassenen
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
15 lessen
feb '22
ODT 25180
Introductie

Over de cursus

Wil jij je omscholen en via de zij-instroom in een professionele keuken gaan werken? Werk jij al in een professionele keuken en wil je geschoold worden? Dan is deze cursus iets voor jou! In onze korte 'turbo-opleiding' Koken in de Horeca worden vooral vaardigheden aangeleerd voor het praktische keukenwerk in een professionele horecakeuken.

ROCvA Contractonderwijs College Centrum voor de Hospitality biedt praktijkgerichte leerlijnen aan op mbo-niveau. Voor de inhoud van de cursussen maken wij gebruik van de mbo-kwalificatiedossiers waarin staat beschreven wat een student moet kennen en kunnen.

Programma

De cursus bestaat uit vijftien intensieve avondlessen, aangevuld met zelfstudie uit de theorie met bijbehorende opdrachten. Op de vijftiende lesdag is er een officieel examen.

Bij onze cursussen is de lesdag altijd zoveel mogelijk praktijkgericht. Daarnaast is er ondersteunende theorie die je vooral thuis studeert.

Let op: plaatsing voor deze cursus gaat op volgorde van ontvangst van de aanmelding. Deze cursus start alleen bij voldoende aanmeldingen.
Lees verder

Wat leer je tijdens de cursus?

De belangrijkste taken voor de certificaathouder in de professionele horecakeuken zijn het maken van een mise-en-place, het bereiden van gerechten en componenten, het afwerken hiervan voor uitgifte en het schoonmaken. Ook zorgt deze voor ontvangst, controle en opslag van geleverde producten. Je leert werken volgens de geldende HACCP-regels, zodat de gerechten op hygiënische wijze worden bereid.
Lees verder

Certificaat

Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je een landelijk erkend mbo-certificaat. Dit certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister en heeft dus ook een civiele waarde. Met het mbo-certificaat Koken in de Horeca is doorstromen naar een mbo-koksopleiding een stuk eenvoudiger.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Voor deze cursus gelden de volgende toelatingseisen:
  • Werkzaam in een professionele keuken en wil/moet breder ingezet of geschoold worden.  
  • Werkzoekende in de horeca
  • Zij-instromer die graag wil werken in een professionele keuken
  • Een stageplek in een professionele keuken van een erkend leerbedrijf waar jij het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen.
Lees verder

Lees verder
De kosten voor deze cursus bedragen € 1.899,- (exclusief btw).

Het enige wat je zelf moet aanschaffen is:
•    Koksuniform (witte koksbuis, zwarte koksbroek, halterschort of sloof, koksmuts of kokspet)
•    Keukenschoenen (stevig, met antislipzool)
•    Messenset
Lees verder
Lees verder
Wil je een kijkje in de keuken komen nemen? Wil je samen met ons kijken welke cursus het beste bij je past? Of wil je meer informatie?  Mail ons om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl
Lees verder
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan