Voor volwassenen

Leidinggevende Horeca bij BHG

Leidinggevende keuken - 25181

Voor volwassenen
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
3 jr.
aug 2024
BBL 25181
Introductie

Waarom deze opleiding aan het ROC van Amsterdam?

Ben jij bevlogen, hartelijk en gastvrij? En wil jij uiteindelijk een leidinggevende functie in de horeca? Met de deeltijdopleiding Leidinggevende Horeca bij BHG (Brother Horeca Group) kun jij je dromen waarmaken! 
  • Uitdagende praktijkopdrachten die je meteen kunt toepassen in de keuken
  • Leer alles over leidinggeven in de horeca
  • Volg een individueel lestraject op maat
  • Persoonlijke begeleiding door erkende leermeesters en ervaren docenten
  • Met dit diploma kun je aan de slag binnen de Brothers Horeca Group of doorstromen naar het hbo

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je volgt een deeltijdopleiding, waarbij je vier dagen werkt bij het leerbedrijf en één dag naar school gaat voor theorie. Vanaf de eerste dag word je, zowel in het bedrijf als op school, begeleid door erkende leermeesters en ervaren docenten.

Je volgt een individueel maatwerktraject, waarin jouw ontwikkeling centraal staat en jouw leerroute bepaald wordt. Er zijn op verschillende momenten uitstroommogelijkheden op opleidingsniveau; bijvoorbeeld met een startkwalificatie niveau 2 en een keuze tussen keuken of bediening. Bij succesvolle afronding van de opleiding biedt BHG jou zelfs een baangarantie aan bij één van hun bedrijven!
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Vanuit de basis ontdek je het beroep en leer je de juiste vaardigheden in de keuken en bediening, onder begeleiding van ervaren leermeesters. Zo zet je de eerste stappen op de werkvloer samen met jouw collega’s en leer je uiteindelijk zelfstandig te kunnen werken binnen een team. Uiteindelijk ligt de nadruk op het leidinggeven in een horecabedrijf.

Tijdens je lesdag krijg je theorieles in keuken en bediening, Nederlands, Engels, rekenen, management, loopbaan & burgerschap en projecten. Daarnaast versterken keuzedelen jouw persoonlijke portfolio. Ook zijn er regelmatig workshops, gastlessen en excursies. De lessen die je op school krijgt, sluiten aan bij jouw werkzaamheden in de praktijk. Gedurende de opleiding zijn er op diverse momenten en niveaus examens op het gebied van:
  • Bereiden en serveren van gerechten en dranken
  • Voorraadbeheer
  • Voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • Vernieuwen en verbeteren van de dienstverlening in de keuken en bediening
  • Leidinggeven op de werkvloer
Praktische examens vinden plaats binnen het bedrijf.
Lees verder

Diploma

Als je de opleiding hebt afgerond, dan ben je een allround medewerker met leidinggevende kwaliteiten. Je kunt doorgroeien binnen BHG met 19 vestigingen in Midden-Nederland. Binnen de bedrijven zijn verschillende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als professional. Met het mbo niveau 4-diploma 'Leidinggevende keuken' kun je doorstuderen aan het hbo.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
  • Vmbo Kader, TL en hoger. En op basis van werkervaring, motivatie, leeftijd en achtergrond.
Wil je deze opleiding volgen? Dan moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Bezoek de site van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven om te zien of jouw werkplek een erkend leerbedrijf is. 
Kennismaking
Bij genoeg aanmeldingen doen we een groepsactiviteit.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Je gaat in dienst bij BHG en krijgt een salaris conform horeca-cao. Zij betalen (naast je salaris) ook je kleding, boeken en de materialen die je nodig hebt. De enige investeringen van jouw kant zijn de aanschaf van een laptop, reiskosten en wettelijk collegegeld (>18 jaar).
 

Algemene info

Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over soorten kosten
 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Leidinggevende Horeca bij BHG Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan