Let op: deze masterclass is ook te volgen als onderdeel van onze cursus Aziatische keuken. Dit is een 8-daagse cursus waarin je alle masterclasses volgt.
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
5,5 uur
Cursus
Waarom deze masterclass aan het ROC van Amsterdam?
In de masterclass Chili/Sambal leer je de gepeperde smaakmaker kennen op een nieuwe manier. Zo is sambal bijvoorbeeld de verzamelnaam voor Indonesische of Maleisische sauzen en smaakmakers. Vaak bestaat sambal uit gemalen Spaanse pepers en een aantal andere specifieke smaakstoffen (waaronder zout). Veel gebruikte ingrediënten zijn azijn, gebakken uien, gefermenteerde garnalen (trassi), vruchten, gula java en allerlei specerijen. Nederlanders zijn vaak gewend aan kant-en-klare sambal uit een potje. Maleisiërs en Indonesiërs maken meestal verse sambal met een vijzel.
De masterclass Chili/Sambal is voor liefhebbers die meegenomen willen worden in de uitdagende en smaakvolle beleving van de chili en sambals.
Deze masterclass wordt verzorgd in samenwerking met Titi Waber, chef-kok en schrijver van het boek Sambal, en Melissa Korn van Foodlab.
Hoe ziet de masterclass Chili/Sambal eruit?
Onze masterclasses zijn zo veel mogelijk praktijkgericht. Je gaat dus direct aan de slag in de keuken. De masterclass vindt plaats op woensdag van 16.30 tot 22.00 uur op onze locatie Elandsstraat 175.
Lees verder
Wat leer je tijdens de masterclass Chili/Sambal?
In deze eendaagse masterclass leer je alles over het maken van sambal. Daarnaast leer je hoe je verschillende stappen, met de daarbij behorende kritieke punten, doorloopt. Zo ontdek je hoe je verrassende en smaakvolle sambal bereidt.
Natuurlijk leer je ook hoe je de keuken netjes en schoon kan houden, zodat jouw producten op hygiënische wijze worden bereid. Deze masterclass is breed opgezet. Zo kom je met heel veel verschillende aspecten van sambal in aanraking.
Lees verder
Certificaat
Als je de masterclass Chili/Sambal hebt afgerond, ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname.
Lees verder