Let op: deze masterclass is ook te volgen als onderdeel van onze cursus Aziatische keuken. Dit is een 8-daagse cursus waarin je alle masterclasses volgt.
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
5,5 uur
Cursus
Waarom deze masterclass bij het ROC van Amsterdam?
In deze masterclass word je meegenomen in het sociale aspect van de dimsum. Dit zijn kleine gefrituurde en gestoomde hapjes uit de zuidelijke Chinese eetcultuur. Dimsum betekent 'raak het hart'. Dat geeft aan dat het bij deze kleine lekkernijen om verfijnd comfort food gaat. Dimsum is de verzamelnaam van meer dan duizend soorten delicate hapjes. Dimsum wordt soms nog als snack gezien. Het is zoveel meer dan een snack, je kunt altijd dimsummen.
De masterclass Dimsum in samenwerking met gastdocent Titi Waber is een masterclass voor liefhebbers die meegenomen willen worden in de uitdagende en smaakvolle beleving van de dimsum.
Deze masterclass wordt verzorgd in samenwerking met Titi Waber, chef-kok en schrijver van het boek Sambal.
Voor deze masterclass zijn geen toelatingsvoorwaarden.
Hoe ziet de masterclass Dimsum eruit?
Onze masterclasses zijn altijd zo veel mogelijk praktijkgericht. Je gaat dus direct aan de slag in de keuken. De masterclass vindt plaats op woensdag van 16.30 tot 22.00 uur op MBO College Centrum.
Lees verder
Wat leer je tijdens deze masterclass?
In deze eendaagse-masterclass leer je de technieken van het bereiden van dimsums. Daarnaast leer je hoe je verschillende stappen, met de daarbij behorende kritieke punten, in de verschillende bereidingsprocessen doorloopt. Ook ontdek je hoe verrassend dimsums kunnen zijn.
Natuurlijk leer je ook hoe je de keuken netjes en schoon kan houden, zodat jouw producten op hygiënische wijze worden bereid. Deze masterclass is breed opgezet. Zo kom je met heel veel verschillende aspecten van het bereiden van dimsums in aanraking.
Lees verder
Certificaat
Als je deze masterclass hebt afgerond, ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname.
Lees verder