MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
5,5 uur
Cursus
Waarom deze masterclass aan het ROC van Amsterdam
Franse gerechten als coq au vin, foie gras en crème brûlée zijn wereldberoemd. Dat geldt ook voor regionale Franse 'signature dishes', zoals Elzasser Flammkuchen! Al deze gerechten zijn zeker het leren waard. In deze masterclass leer je de lekkerste Franse klassiekers bereiden, zowel de makkelijke als de wat moeilijkere. Ook gaan we experimenteren met verborgen parels uit de Franse keuken.
De masterclass Franse Klassiekers is voor fijnproevers die alles willen weten over de technieken en ingrediënten van de klassieke Franse keuken.
Hoe ziet de masterclass Franse Klassiekers eruit?
Bij onze cursussen is de lesdag altijd zoveel mogelijk praktijkgericht. Bij de masterclass Franse Klassiekers ga je direct aan de slag in de keuken. Tijdens deze masterclass kom je alleen op de woensdagavond van 16.30 tot 22.00 uur naar onze school.
Lees verder
Wat leer je tijdens de masterclass Franse Klassiekers?
In deze eendaagse masterclass ga je dieper in op de technieken van de professionele kok. Daarnaast leer je hoe je verschillende stappen, met de daarbij behorende kritieke punten, in de verschillende bereidingsprocessen doorloopt. Verder komt de bereidingswijze van grondstof tot eindproduct aan bod.
Natuurlijk leer je ook hoe je de keuken netjes en schoon kan houden, zodat jouw producten op hygiënische wijze worden bereid. Deze masterclass is breed opgezet. Zo kom je met heel veel verschillende aspecten van de klassieke Franse keuken in aanraking.
Lees verder
Certificaat
Als je de masterclass hebt afgerond, ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname.
Lees verder