Voor volwassenen

Masterclass Specerijen & Kruiden

Contractopleidingen Vaktechniek
Voor volwassenen
Let op: deze masterclass is ook te volgen als onderdeel van onze cursus Aziatische Keuken. Dit is een 8-daagse cursus waarin je alle masterclasses volgt. 
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
-
feb 2024
Cursus
Introductie

Waarom deze masterclass aan het ROC van Amsterdam?

In deze masterclass word je meegenomen in de boeiende wereld van kruiden en specerijen. 
De gedroogde varianten blijven heel lang goed als je ze droog en koel opslaat. 
Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Met kruid wordt meestal een specerij bedoelt afkomstig van een kleine groene plant. Deze planten groeien vaak in gematigde klimaten. Bijna altijd wordt het bladgroen en de stengels gebruikt als smaakmaker.  Met specerijen wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden meestal ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt als smaakmakers. 

De masterclass Specerijen en Kruiden in samenwerking met Pacific Spizes (rechtstreekse leverancier vanuit Maluku) is een masterclass voor liefhebbers die meegenomen willen worden in de geurende, prikkelende en smaakvolle wereld van kruiden en specerijen en zich daarmee echt verder willen ontwikkelen. 

Er zijn geen toelatingseisen voor deze masterclass.

Hoe ziet de masterclass Specerijen & Kruiden eruit?

Bij onze cursussen is de lesdag altijd zoveel mogelijk praktijkgericht. Bij de masterclass Specerijen & Kruiden ga je dus ook direct aan de slag in de keuken. Tijdens deze masterclass kom je alleen op de woensdagavond van 16.30 tot 22.00 uur naar onze school.
Lees verder

Wat leer je tijdens de masterclass Specerijen & Kruiden?

In deze eendaagse masterclass leer je de technieken van het werken met specerijen en kruiden.  Daarnaast leer je hoe jij de verschillende stappen, met de daarbij behorende kritieke punten, in de verschillende bereidingsprocessen recepturen doorloopt en wanneer je de kruiden en specerijen toevoegt in een recept. 

Uiteraard leer je ook hoe je de keuken netjes en schoon kan houden, zodat jouw producten op hygiënische wijze worden bereid. Deze  masterclass is breed opgezet zodat je met heel veel in aanraking komt tijdens de lessen.
 
Lees verder

Certificaat

Als je de masterclass hebt afgerond, ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

De kosten voor deze cursus bedragen € 180,-.
Lees verder
 

 


Lees verder
Neem voor meer informatie contact met centrumcontractonderwijs@rocva.nl.
Lees verder
Lees verder
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Masterclass Specerijen & Kruiden Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan