De Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) is iemand die professioneel in de zorg werkt bij zorgvragers met een geestelijke (psychogeriatrische) beperking. Je hebt naast zorgtaken ook een belangrijke rol als voorbeeldfunctie in de benaderingswijze van deze zorgvragers.
Programma
Je begeleidt de directe naasten in hun omgeving, zoals bijvoorbeeld collega's, vrijwilligers en mantelzorgers en draagt zorg voor een gelijkwaardige benadering, waarmee de kwaliteit van leven van de zorgvrager(s) wordt gewaarborgd. Het profiel dat hoort bij dit beroep vind je op
de CZO-site.
Opleidingsduur
Het traject bestaat uit 20 contactdagen van 6 uur, verspreid over ongeveer 40 weken. De zelfstudie vraagt gemiddeld 6 uur tijd per week.
De opleiding wordt op de werkplek aangeboden en via open inschrijving.
Deze opleiding gaat alleen van start bij voldoende deelname (minimaal 12 deelnemers).
Lees verder
Wat leer je tijdens de cursus?
Je leert terwijl je werkt in een zorginstelling. Je krijgt ook regelmatig theorieles. Tijdens de opleiding leer je wat je nodig hebt om de rol van GVP te kunnen vervullen binnen de instelling. Het gaat om de 7 aandachtsgebieden vanuit de CanMeds-rollen:
- De zorgverlener: vakinhoudelijk handelen gaat over kennis van de zorgverlening.
- Communicator: communicatie met zorgvragers en collega’s.
- Samenwerkingspartner: samenwerken met zorgvragers, zorgverleners en zorginstellingen.
- De reflectieve professional: toepassen van kennis door te reflecteren op eigen deskundigheid en onderbouwen van het eigen handelen.
- Gezondheidsbevorderaar: maatschappelijk handelen en het bevorderen van gezondheid.
- Organisator: werken binnen een organisatie
- Professional en kwaliteitsbevorderaar: professionaliteit en kwaliteit.
Lees verder
Diploma
Als je de opleiding met succes doorloopt, ontvang je het branche-erkende diploma Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie.
Lees verder