Het ROC als werkgever

Werken bij het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland is
werken
bij een gezonde en kansrijke organisatie, die door haar omvang
mogelijkheden biedt.

 


Door de omvang van de organisatie hebben we veel teams. Van die grote omvang zul je echter niet veel merken, want we werken met klein binnen groot. Dat betekent voor jou dat je komt te werken in een overzichtelijk, zelfstandig team met korte communicatielijnen. Daardoor heb je alle kansen om je kwaliteiten in te zetten voor het team dat het beste bij je past.

In welke functie of in welk team je ook werkt: je staat in dienst om ervoor te zorgen dat de student zoveel mogelijk uit zichzelf kan halen en het onderwijs voortdurend kan worden verbeterd.

Het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland zijn gezonde scholen. Hierdoor is er ruimte voor initiatieven en vernieuwing die vanuit de medewerkers en mogelijk in de toekomst vanuit jou kunnen komen. Herken jij jezelf als een persoon die graag vernieuwend denkt, initiatieven neemt en niet bang is af toe te vallen en weer op te staan, ga dan naar onze vacatures om te solliciteren.
Superschool in 2020

Het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland trekken gezamenlijk op om in 2020 een superschool te zijn. Gedurende dit traject komen we op verschillende momenten met studenten en medewerkers samen om na te denken over de manier waarop we dit kunnen bereiken. Bekijk de filmpjes voor een impressie van deze reis naar 2020.

Lees verder

Op zoek naar jou

Het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland zijn op zoek naar zowel mensen die een opleiding tot docent hebben gevolgd als vakmensen met ervaring in vakgebieden waarin lesgegeven wordt.

Er zijn meerdere mogelijkheden voor zij-instromers. Lijkt het je leuk om naast je baan in de techniek of in de bouw of een andere sector ook les te geven: neem dan zeker contact op!

Ook wanneer je liever achter de schermen, in een van de vele ondersteunende functies werkt om te zorgen dat het onderwijs zo optimaal mogelijk gegeven kan worden, is er plek voor jou.

Er werken bij ons mensen in diverse functies. Van conciërge tot manager, van administratief medewerker tot adviseur. We zoeken dus een breed scala aan mensen.

We zijn hard op weg een superschool te worden. In 2020 is het zover. Daarom hebben we mensen nodig die vernieuwend kunnen denken en ideeën durven uitspreken en vorm te geven. Ben jij iemand die niet bang is om kritisch te denken? Durf je met ideeën te komen?  Ben je niet bang om fouten te maken en wil je van jouw school een superschool maken? Dan zijn we op zoek naar jou!
Lees verder

Werken bij onze organisatie

Wanneer je bij ons komt werken, werk je in een kansrijke omgeving. De komende jaren hebben we veel goede mensen nodig. Mensen die in staat zijn mee te denken en mee te groeien, want het werk verandert. Werk dat je nu doet, kan er over een paar jaar anders uitzien. Onderwijs is tenslotte een dynamische omgeving. We geven je daarom ruimte voor ontwikkeling en het nemen van initiatieven. Als bonus hebben we goede arbeidsvoorwaarden.

Professionalisering

Als je bij ons werkt, verwachten we dat je je blijft ontwikkelen, want we zijn ervan overtuigd dat jouw ontwikkeling ten goede komt aan ons onderwijs en aan onze studenten. Soms vindt die ontwikkeling plaats in teamverband door middel van teamtrainingen en -cursussen. Maar ook je persoonlijke en professionele ontwikkeling vinden we belangrijk!

We verwachten dan ook dat je met initiatieven komt om je te verdiepen, te verbreden, te specialiseren of te verbeteren. Naast het feit dat professionalisering je helpt het beste uit studenten te halen, helpt het ook het beste uit jezelf te halen. We zijn er namelijk van overtuigd dat de kwaliteit van het onderwijs staat of valt met de kwaliteit van onze medewerkers. Daarom zijn we altijd op zoek naar professionals, die onze studenten en onze organisatie prikkelen het hoogste potentieel te bereiken.

Voor je eigen loopbaanontwikkeling kun je verder gebruik maken van het loopbaancentrum, waar loopbaanadviseurs werken, die met je meedenken over je carrière en ontwikkeling.
 
Lees verder

Onze cultuur

De culturen binnen de opleidingen van het ROC van Amsterdam en het ROC van van Flevoland zijn heel verschillend. Elk college heeft zijn eigen sfeer en cultuur. Binnen de mbo-colleges heeft elke opleiding zijn eigen sfeer. Dit past binnen onze filosofie dat iedere opleiding herkenbaar moet zijn binnen het grote geheel van onze organisaties.  

Wat we gemeenschappelijk hebben is onze informele cultuur met korte lijnen. Ook delen we dezelfde kernwaarden:
  1. Aandacht: Aandacht betekent voor ons dat we oprecht geïnteresseerd zijn in onze collega's, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Wij staan open voor de visie van andere en durven feedback te geven en te ontvangen. Hierdoor kan iedereen leren met en van elkaar.
  2. Ambitieus: Wij verleggen grenzen, die van ons zelf en die van anderen. We vragen elkaar om net een stap extra te doen. Ook dagen we elkaar en studenten uit om hun talenten ten volle te benutten.
  3. Betrouwbaar: We komen onze afspraken na en kunnen er vanuit gaan dat onze zaken op orde zijn. We nemen alle verantwoordelijkheid voor onze beslissingen en daden op ons eigen vakgebied.
  4. Daadkrachtig:  Zonder omwegen gaan we op ons doel af, we zijn energiek, zien kansen en doen er ook wat mee.
  5. Prettig: Het is belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij ons, we werken dan ook samen op een respectvolle, informele en vlotte manier.
Lees verder

Goede arbeidsvoorwaarden

Naast jouw ontwikkeling, die heel belangrijk is,  is het natuurlijk fijn om goede arbeidsvoorwaarden te hebben. Die zijn goed geregeld in de cao mbo. Omdat goede arbeidsvoorwaarden bij ons hoog in het vaandel staan, hebben we bovenop de cao nog een aantal aantrekkelijke extra regelingen. 

Zo kun je voordelig via ons , onder voorwaarden, een nieuwe fiets aanschaffen en krijg je, als je met de fiets naar je werk komt, hier zelfs een reiskostenvergoeding voor.

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een Surface pro te kunnen gebruiken in plaats van een vaste computer. Zo kun je overal aan de slag. Je komt in aanmerking voor een vergoeding bij het gebruik van je eigen mobile device.
Lees verder

5 redenen

Hier vind je 5 redenen om je ervan te overtuigen dat het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland een prachtige plek voor je is om te werken.
  1. Je werkt nauw samen in een team, waarbij je veel zelfstandigheid krijgt om ervoor te zorgen dat je je functie zo goed mogelijk kan uitoefenen.
  2. Het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland zijn bezig om in 2020 een superschool te worden en jij kunt daar een onderdeel van zijn!
  3. Je werkt in een klein team binnen een grote organisatie. Je lijnen zijn dus kort. Je mogelijkheden groot.
  4. Wij zullen je continu uitdagen om je talent verder te ontwikkelen,  waardoor je groeit op zowel professioneel als persoonlijk gebied.
  5. We zijn multiculti. Wat is er nu leuker dan samen te werken met al die verschillende mensen uit al die verschillende culturen?
Overtuigd? Bekijk onze vacatures
 
Lees verder
Fatima Docent en Stagecoördinator
Wikash Manager Informatiecentrum
Er zijn hier altijd kansen om te groeien: we zijn een grote werkgever met verschillende locaties, rollen en niveaus.
Sofie Coördinator Voorlichtingen
Corina Opleidingsmanager
Als opleidingsmanager moet je een duizendpoot zijn en al je talenten benutten.
Jac Leerwerkcoach
Echte aandacht voor studenten, de tijd nemen, het gesprek aangaan en luisteren.