Stage lopen bij het roc

Stage lopen bij ROC van Amsterdam - Flevoland.

Ruimte voor stagiairs

Binnen het ROC van Amsterdam - Flevoland vinden we het belangrijk ruimte te geven aan stagiairs. Je voegt als stagiair iets toe omdat je met een frisse blik en nieuwe ideeën naar onze organisatie kijkt. Zo leer je niet alleen van ons, maar leren wij ook van jou! 

Je kunt binnen bij ons stage lopen in het onderwijs, bijvoorbeeld als (aankomend) docent, instructeur of pedagogisch medewerker. Daarnaast is het ook mogelijk je stage of een afstudeeronderzoek te doen bij een van de ondersteunende diensten, zoals de afdeling P&O, Financiën, ICT of PR, Communicatie & Marketing. Dit kan op een mbo-college of bij een van de centrale diensten.

Ben je benieuwd naar onze actuele stageplekken? Kijk hier. Of stuur een open sollicitatie

Stage in het mbo-onderwijs

Grote diversiteit

Met ruim 300 opleidingen en vier verschillende niveau’s, kent het mbo een grote diversiteit. Er zijn opleidingen in allerlei richtingen, van kapper, verpleegkunde tot technische beroepen. Eén ding hebben de opleidingen gemeen: ze zijn beroepsgericht. Naast lesgeven in de klas, krijgen onze studenten ook les in een levensechte (hybride) praktijkomgeving, bijvoorbeeld in een hotel of restaurant. Dit alles bij elkaar maakt het mbo tot een unieke werk- en leeromgeving.

Waar de ene mbo-student het diploma als startkwalificatie ziet om aan het werk te gaan, is het voor de ander een opstapje naar vervolgonderwijs. Ook zullen sommige studenten sociale ondersteuning nodig hebben tijdens de lessen, terwijl andere studenten zich gedragen als een bijna volleerde medewerker.

» Meer over het mbo-onderwijs

Begeleiding

Wij doen er alles aan om jou goede begeleiding te bieden. Er is ruimte om met je eigen leervragen aan de slag te gaan en te ontdekken of de mbo-doelgroep en de beroepsgerichte aanpak bij je past. Bij ons zijn studenten van alle leerjaren welkom, of je nu eerstejaars student bent of Leraar In Opleiding (LIO). Een deskundige mbo-docent zal je als werkbegeleider ondersteunen tijdens jouw leerproces.

Daarnaast bieden we (begeleide) intervisie aan waarin je samen met andere studenten casuïstiek kunt bespreken zodat je van elkaar kunt leren. En mocht je extra ondersteuning nodig hebben dan zullen we samen met je kijken hoe we dat zo goed mogelijk kunnen doen.

Vergoeding 

Naast een goede begeleiding bieden we ook een passende stagevergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van verschillende factoren zoals je leerjaar en het aantal uren dat je stage loopt. Mocht je niet beschikken over een ov-jaarkaart, dan ontvang je gedurende je stage een reiskostenvergoeding conform de cao-mbo.

Lees verder

Stage bij ondersteunende diensten

Als grote organisatie kan je bij ons stage lopen op verschillende afdelingen, zoals bij de afdeling ICT, HR of PR, Communicatie & Marketing. Dit kan op onze mbo-colleges of bij de centrale diensten.

Begeleiding 

Omdat wij het belangrijk vinden dat je een leerzame en leuke ervaring opdoet, zorgen wij dat je goed begeleid wordt door een deskundige medewerker van de afdeling waar je stage loopt.

Vergoeding

Naast goede begeleiding bieden we ook een passende stagevergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van verschillende factoren zoals je leerjaar en het aantal uren dat je stage loopt. Mocht je niet beschikken over een ov-jaarkaart, dan ontvang je gedurende je stage een reiskostenvergoeding conform de cao-mbo.

Lees verder

Interesse?

Neem dan contact met ons op. Stuur een open sollicitatie of solliciteer direct naar een stageplaats bij een van de mbo-colleges of ondersteunende diensten van ROC van Amsterdam - Flevoland.