Zij-instroom

Kom je uit het werkveld en wil je docent worden? Met andere woorden: ben je een zij-instromer? Wij bieden je de mogelijkheid om docent te worden.

We zijn altijd op zoek naar professionals uit de beroepspraktijk die de overstap naar het onderwijs willen maken. Dat kan een volledige overstap zijn maar je kunt natuurlijk ook je baan in de beroepspraktijk combineren met lesgeven. Op deze manier versterk jij de verbinding tussen de twee werelden van praktijk en onderwijs.

Opleidingstraject

Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG)
Het is belangrijk dat je, naast ervaring in het werkveld, over een hbo-diploma of aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau beschikt. Wanneer je bij ons in dienst komt, start je met een opleidingstraject van een kleine twee jaar. De kosten van de opleiding vergoeden wij. In die twee jaar behaal je je pedagogisch didactisch getuigschrift (PDG) en word je begeleid door een coach. Met het PDG ben je vervolgens bevoegd om in het mbo les te geven.

2de graads lerarenopleiding
Het is ook mogelijk om een vierjarige lerarenopleiding te volgen. Dit kan interessant zijn als je erover nadenkt in de toekomst de overstap naar het voortgezet onderwijs te maken. De tweedegraads lerarenopleiding geeft namelijk bevoegdheid om les te geven in het mbo en voortgezet onderwijs (vo/vmbo). De opleiding is vakgericht en in een aantal richtingen ook deeltijd te volgen. Om in aanmerking te komen dien je in het bezit te zijn van een havo-, vwo-, mbo-niveau 4-diploma of 21+ toets.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om als zij-instromer bij ons te werken? Stuur dan je vraag naar recruitment@rocva.nl