Wil jij graag een opleiding volgen? Bijvoorbeeld om jezelf verder te ontwikkelen, om aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt of omdat je je wil laten omscholen? Met het STAP-budget kun je tot € 1000,- subsidie ontvangen en zo voordelig studeren. 
 

Let op: alleen opleidingen die erkend zijn door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) komen in aanmerking voor het STAP-budget. Al onze STAP-opleidingen zijn OCW-erkend en dus geschikt.

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie van het ministerie van OCW. STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie en is bedoeld voor volwassenen die zich verder willen ontwikkelen met een opleiding.

Met de STAP-subsidie kun je heel voordelig een opleiding volgen. In sommige gevallen kan het zelfs betekenen dat je helemaal niks voor een opleiding hoeft te betalen.

Onze STAP-opleidingen

Bekijk hieronder ons STAP-opleidingsaanbod. En houd deze pagina in de gaten voor het meest recente aanbod!

Aanvragen STAP-budget

Het STAP-budget vraag je aan in 3 stappen.

Stap 1: Kies je opleiding en meld je aan.

Kies een opleiding of cursus uit onze STAP-opleidingen. Meld je aan je ontvangt binnen 3 dagen het STAP-aanmeldingsbewijs in je mailbox. Dit bewijs heb je nodig om de subsidie aan te vragen.

Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor het STAP-budget. Vraag de subsidie zo snel mogelijk aan, want op is op. Is het budget in deze periode op? Probeer het dan opnieuw in de volgende aanvraagperiode.

Lees verder

Stap 2: Ga naar het STAP-portaal van het UWV

Ga naar stapuwv.nl en log in met je DigiD.

Let op: de opleiding moet binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin het STAP-budget is aangevraagd beginnen. En het STAP-budget moet tenminste 4 weken voor de start van de opleiding zijn aangevraagd. Vul hieronder de STAP-datumchecker in en je ziet meteen wanneer je het STAP-budget kunt aanvragen.

Lees verder

Stap 3: Kies je opleiding en upload je STAP-aanmeldbewijs

Klaar! Je hoort binnen 4 weken of je aanvraag is goedgekeurd.

Lees verder

Aanvraagperiodes STAP-budget

In 2023 zijn er nog 2 momenten waarop je de STAP-subsidie kunt aanvragen: de eerste op 18 september en 15 november.

Je moet het STAP-budget uiterlijk 4 weken voor de start van de opleiding aanvragen. En de opleiding moet binnen 3 maanden na afloop van de aanvraagperiode starten.

De STAP-aanvraagtijdvakken in 2023:

  • 18 september
  • 15 november

STAP-datumchecker

Het is belangrijk dat je de subsidie in de juiste periode aanvraagt.
Vul hieronder de startdatum van je opleiding in en je ziet meteen wanneer je het STAP-budget kunt aanvragen.
  Wat is de startdatum van de opleiding?
*
*
*

Let op: vraag de subsidie zo snel mogelijk aan, want op is op. Is het STAP-budget al op? Probeer het dan opnieuw in de volgende aanvraagperiode.

» Bekijk alle voorwaarden en het uitgebreide stappenplan voor het aanvragen van de STAP-subsidie.